Αυξάνονται οι φωνές ΜΜΕ που καταγγέλλουν την παγκόσμια ενδυνάμωση της λογοκρισίας!
Στο επίκεντρο, όπως έχετε διαβάσει στο ΕΛ, βρίσκεται η Αυστραλία, καθώς μετά το μαχαίρωμα του ορθοδόξου επισκόπου, Mar Mari Emanuel, στην εκκλησία του Σίδνεϊ, η αυστραλιανή αστυνομία κατέστησε σαφές ότι κανείς δεν πρέπει να μοιράζεται ή να διαβάζει πληροφορίες που δεν προέρχονται από «έγκυρες πηγές».
Από την πλευρά του, ο Καναδάς έχει απαγορεύσει την κοινοποίηση συγκεκριμένων ειδήσεων στο Facebook. Η αφήγηση ορίζεται από τα κρατικά μέσα ενημέρωσης. Επιπλέον, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση υποχρεώνει την Google να παραδώσει όλα τα ιστορικά αναζήτησης που περιλαμβάνουν την παρακολούθηση «λάθος πραγμάτων» στο YouTube, κάτι που είναι εντελώς ασαφές.
Η Σκωτία έχει προωθήσει νόμους για την ρητορική μίσους που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε 7 χρόνια φυλάκιση.
Η κυβέρνηση της Βραζιλίας μπλοκάρει το Twitter/X!
Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας λέει ότι όποιος κάνει δωρεές σε μια λεγόμενη «ακροδεξιά οργάνωση» θα πρέπει να παρακολουθείται ανά πάσα στιγμή.
Η Κένυα ξεκίνησε ένα πιστωτικό σκορ άνθρακα με προοπτική να περιορίζει ενδεχομένως χιλιάδες από το να αγοράζουν τρόφιμα.
Γράφουν αμερικανικά ΜΜΕ:
«Η λογοκρισία που βλέπουμε θα οδηγήσει αναπόφευκτα σε ένα δυστοπικό τεχνοκρατικό περιβάλλον με πόλεις 15 λεπτών, ψηφιακά αναγνωριστικά, κοινωνική πίστωση, πιστώσεις άνθρακα, CBDC (ψηφιακά νομίσματα κεντρική τράπεζας) και κοινωνικά συσσίτια».
photo freepik
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Εκτός ελέγχου η βία ανηλίκων: Νέα σύλληψη ανήλικης στη Θεσσαλονίκη
- «Άσπρο πάτο»: Επικός γαμπρός “κατέβασε” όλη τη Θεία Κοινωνία σαν σφηνάκι (ΒΙΝΤΕΟ)
- Σύμβουλος Πούτιν: «Οι Ευρωπαίοι να προετοιμαστούν για τις πιο ακραίες κρίσεις»
- Ψάρι γίνεται ο ορισμός τού «μην το βάζεις κάτω» (BINTEO)
- Δεν προτιμούν Χόλιγουντ οι Κινέζοι: Πάτωσαν τα έσοδα, αλλά αυτές οι 2 ταινίες ξεχώρισαν
- Στεγαστικά δάνεια: Κάτω από 3% το επιτόκιο – Στα χαμηλότερα επίπεδα 9ετίας
- Τα ΗΑΕ έγιναν εκ νέου στόχος επιθέσεων με πυραύλους και drones
- Νέα δράση για τις ΜμΕ: Επιδοτήσεις έως 55% για επενδύσεις στην παραγωγή
- Διεκόπη η παροχή αερίου σε τμήμα της Τεχεράνης μετά από βομβαρδισμό πανεπιστημίου
- Τραγωδία στο Αγγελοχώρι Θεσσαλονίκης: Νεκρός ο 58χρονος που έπεσε σε χαράδρα









