Οι εισαγγελικές αρχές του Παρισιού ξεκίνησαν έρευνα για το θέμα αυτό, μετά το ρεπορτάζ που προβλήθηκε από ιδιωτικό κανάλι, το οποίο βασίστηκε σε μια ανώνυμη καταγγελία.
Ο εισαγγελέας της Δημοκρατίας Ρεμί Ετζ ζήτησε να διενεργηθεί προκαταρκτική, με το ερώτημα της έκθεσης σε κίνδυνο και της αδήλωτης εργασίας. Ο στόχος είναι να επαληθευτεί «εάν οργανώθηκαν βραδινά δείπνα κατά παράβαση των υγειονομικών κανονισμών και να καθοριστεί ποιοι ήταν οι οργανωτές και οι συμμετέχοντες», ανέφερε η εισαγγελία του Παρισιού στο Γαλλικό Πρακτορείο.
Στο ρεπορτάζ που μεταδόθηκε το βράδυ της Παρασκευής από το ιδιωτικό κανάλι Μ6, μια ανώνυμη πηγή υποστήριζε ότι υπουργοί (τους οποίους δεν κατονόμασε) συμμετείχαν σε αυτά τα παράνομα δείπνα.
Ο υπουργός Εσωτερικών Ζεράλ Νταρμανέν ανέφερε μέσω του Twitter ότι ζήτησε από την αστυνομία να ερευνήσει την ακρίβεια αυτών των δηλώσεων και, εφόσον επαληθευτούν, να ασκηθούν διώξεις «στους οργανωτές και τους συμμετέχοντες».
Το κανάλι τράβηξε πλάνα, με κρυμμένη κάμερα, σε έναν χώρο που όπως υποστηρίζει ήταν «ένα παράνομο εστιατόριο σε μια αριστοκρατική συνοικία». Οι συνδαιτυμόνες και οι σερβιτόροι δεν φορούσαν μάσκες, ούτε τηρούσαν τις αποστάσεις. Εξασφάλισε επίσης εικόνες από μια άλλη βραδιά, όπου δεκάδες άτομα συνωστίζονταν, επίσης χωρίς μάσκες, και κάποιοι αντάλλαζαν φιλιά.
Caviar, champagne, menus de grands chefs et retrait du masque obligatoire…Nos journalistes ont pu pénétrer dans ces fêtes clandestines de haut standing qui se tiennent actuellement à Paris.
— M6info (@m6info) April 2, 2021
🎥@frvignolle Armelle Mehani et @CyrielleStadler en exclusivité pour le 📺#19h45 pic.twitter.com/ClXpIWrVwZ
Ένας από τους οργανωτές, που δήλωσε «συλλέκτης», μίλησε στο κανάλι με αλλοιωμένη φωνή. «Δείπνησα αυτήν την εβδομάδα σε δύο-τρία εστιατόρια, τα λεγόμενα παράνομα εστιατόρια, με κάποιους υπουργούς. Επομένως, το βρίσκω αστείο όλο αυτό. Δημοκρατία έχουμε. Κάνουμε ό,τι θέλουμε».
Στο Twitter, το χάσταγκ #OnVeutLesNoms («Θέλουμε τα ονόματα») ήταν από τα πιο δημοφιλή σήμερα.
Η υπουργός Μαρλέν Σκιαπά δήλωσε ότι «αν υπουργοί ή βουλευτές» συμμετείχαν σε τέτοια δείπνα στο Παρίσι, «θα πρέπει να τους επιβληθεί πρόστιμο και να τιμωρηθούν όπως οποιοσδήποτε άλλος πολίτης». Ο υπουργός Οικονομικών Μπρουνό Λεμέρ τόνισε ότι «κανείς δεν έχει περισσότερα προνόμια» και αμφισβήτησε τα λεγόμενα του εστιάτορα-συλλέκτη, λέγοντας: «ας δώσει τα ονόματα των υπουργών, αν είναι τόσο καλά πληροφορημένος».
«Όλοι οι υπουργοί, χωρίς εξαιρέσεις, τηρούν τους κανόνες, κανείς δεν θεωρεί ότι έχει οποιοδήποτε προνόμιο», επέμεινε ο Λεμέρ.
reader/ photo tweet screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- “Φεγγάρι του Κάστορα”: Πότε θα δούμε τη μεγαλύτερη πανσέληνο του έτους – Από πού πήρε το όνομά της
 - Θέλουν την Ουκρανία σε «μαντρί»! Οι τελευταίες εξελίξεις σε σχέση με το μέλλον της χώρας
 - ΗΠΑ: Η κυβέρνηση θα καταβάλει στους φτωχούς Αμερικανούς τη μισή επισιτιστική βοήθεια για τον Νοέμβριο
 - Σταθερά πρώτη η Νέα Δημοκρατία σε ακόμα μία δημοσκόπηση
 - Γάζα: Δηλώσεις Φιντάν μετά τη διάσκεψη ισλαμικών χωρών
 - Βίντεο – σοκ από Ρώμη: Απανωτές καταρρεύσεις στον “Πύργο των Κόμηδων” κοντά στο Κολοσσαίο
 - Ν. Ανδρουλάκης: Όχι πολυφωνία από τα κορυφαία στελέχη, να έχουμε ενσυναίσθηση και συναντίληψη μέχρι τις εκλογές
 - Σέρρες: Ζωονόσοι αφανίζουν το 1/5 των ζώων – 20.000 οδηγήθηκαν στη σφαγή λόγω ευλογιάς το τελευταίο τρίμηνο
 - Α. Διαμαντοπούλου: Το επερχόμενο συνέδριο είναι η μεγάλη ευκαιρία για να αναταχθεί το κόμμα
 - Το «σκοτεινό» σενάριο που κυκλοφορεί στις ΗΠΑ
 
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					
					








