• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ούτε με ποδήλατο δεν τους ξεφεύγει ο Τζόνσον! Τον επικρίνουν επειδή απομακρύνθηκε από το σπίτι του

Ούτε με ποδήλατο δεν τους ξεφεύγει ο Τζόνσον! Τον επικρίνουν επειδή απομακρύνθηκε από το σπίτι του

Κατηγορίες για παραβίαση του πνεύματος των περιοριστικών μέτρων και αθέτηση των κανόνων που ο ίδιος διακηρύσσει δέχεται ο Μπόρις Τζόνσον.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Evening Standard, όπως αναφέρει το skai.gr, ο Βρετανός Πρωθυπουργός πήγε την Κυριακή για ποδήλατο στο Ολυμπιακό Πάρκο του Στράτφορντ.

Το “έγκλημά” του ήταν ότι το πάρκο αυτό απείχε, περίπου 11 χιλιόμετρα μακριά από την Ντάουνινγκ Στριτ όπου διαμένει κι αυτό διότι η απόσταση αυτή παραβιάζει για ορισμένους, τον κανόνα που ορίζει πως η άσκηση εκτός σπιτιού πρέπει να γίνεται στην περιοχή που ζει κάποιος.

Ο Υπουργός Υγείας Ματ Χάνκοκ υπερασπίστηκε το βράδυ της Δευτέρας τον κ. Τζόνσον λέγοντας ότι αν κάποιος βρεθεί σε μια απόσταση επτά μιλίων (11 χιλιομέτρων) από το σπίτι του με το ποδήλατό του, δικαιούται να είναι εκεί, εφόσον δεν έρχεται σε επαφή με περισσότερα τους ενός άτομα εκτός νοικοκυριού του.

Δυο μέτρα και δυο σταθμά

Νωρίτερα ο κ. Χάνκοκ είχε υπερασπιστεί την αστυνομία του Ντάρμπισιρ που είχε επιβάλει πρόστιμο σε δύο φίλες οι οποίες είχαν μεταβεί με αυτοκίνητο σε απόσταση οκτώ χιλιομέτρων για να κάνουν περίπατο σε έναν γραφικό βιότοπο τηρώντας τις αποστάσεις μεταξύ τους.

Το πρόστιμο ανακλήθηκε το βράδυ της Δευτέρας, με την αστυνομία να ζητά συγνώμη από τις δύο γυναίκες.

Τελικά τι ισχύει; Απομακρύνεσαι ή όχι από το σπίτι σου, αναρωτιούνται οι πολίτες. Πάντως το σίγουρο είναι πως δεν πρόκειται πλέον για προφύλαξη από τον ιό αλλά για περιορισμό της ελευθερίας μας.
 

photo video screenshot