ΟΥΤΕ ΗΛΕΚΤΡΙΚΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ για τους ανθρώπους!!! Λιακόπουλε γιατί έβγαλες την τριλογία;;; ΒΙΝΤΕΟ

Ο εφιάλτης της ΑΠΟ-ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ παρουσιάζεται και αντικαθιστά την βιώσιμη οικονομία...

Για την καταπολέμηση της δήθεν κλιματικής αλλαγής, οι αυτοκινητοβιομηχανίες θέλουν να μας πουλήσουν όλο και περισσότερα τεχνολογικά και οικολογικά οχήματα. Για τον Pris Marx (τυχαίο το επώνυμο), αυτή η προσέγγιση είναι λάθος, καθώς, όπως μόνο ο Δημοσθένης Λιακόπουλος γράφει στην τελευταία του τριλογία, δεν θέλουν πλέον ΒΙΩΣΙΜΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΕΛΕΓΧΟΜΕΝΗ ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ), αλλά ΑΠΟΑΝΑΠΤΥΞΗ (ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΤΕΧΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΡΑΓΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, παρά να συμβιβάζεται με τα άκρως απαραίτητα).

Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει στο βίντεο που θα δείτε:

«Η κινητικότητα αποτελεί κρίσιμο κομμάτι των πόλεων, επειδή αφορά το πως μετακινούμαστε, το πως πηγαίνουμε στη δουλειά, το πως πηγαίνουμε για ψώνια, το πως βλέπουμε τους ανθρώπους για τους οποίους νοιαζόμαστε.

Αναθεωρώ το μέλλον της κινητικότητας, ερευνώντας το παρελθόν και το παρόν της και τα προβλήματα του τρόπου με τον οποίο οι εταιρείες τεχνολογίας προσεγγίζουν, το πως θα έπρεπε να λειτουργεί.

Η μετακίνηση διαμορφώνει την κοινωνία με πολλούς σημαντικούς τρόπους.

Έτσι αν έχετε ένα συγκοινωνιακό δίκτυο, το οποίο βασίζεται στην ποδηλασία ή στις μετακινήσεις με τα μέσα μαζικής μεταφοράς, σε πολλές περιπτώσεις οι άνθρωποι θα είναι πλησιέστερα ο ένας στον άλλο. Οι επιχειρήσεις και τα σπίτια θα είναι κοντύτερα το ένα στο άλλο (σ.σ. ΣΕ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ, ΣΤΙΣ ΟΠΟΙΕΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ, ΘΑ ΧΩΡΙΣΤΟΥΝ ΤΑ ΚΡΑΤΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΕΠΙΔΙΩΚΕΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ;;;).

Και έτσι όταν στοχαζόμαστε, πως να οικοδομήσουμε το συγκοινωνιακό μας δίκτυο, αυτό δεν αφορά μονάχα το πως μετακινούμαστε, αλλά αφορά και το πως οικοδομούμε τις πόλεις μας επίσης.

Την περασμένη δεκαετία ή κάπου τόσο, οι εταιρείες τεχνολογίας μάς έλεγαν ξανά και ξανά  ότι επρόκειτο να μεταβάλουν σημαντικά το συγκοινωνιακό δίκτυο και να επιλύσουν πολλά απ’ τα υπάρχοντα προβλήματα. Και ασφαλώς, τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα γίνονται πιο συνηθισμένα. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν υπηρεσίες ραδιοταξί. Αυτοοδηγούμενα οχήματα ακόμη, μας δελεάζουν ως κάτι που έρχεται στο κοντινό μέλλον. Και υπηρεσίες μικρο-κινητικότητας έχουν αφήσει πατίνια και ποδήλατα στα πεζοδρόμια, σε πολλές πόλεις σ’ ολόκληρο τον πλανήτη.

Αλλά έχει αυτό πραγματικά αλλάξει τα βασικά του συγκοινωνιακού δικτύου; Θα υποστήριζα πως δεν το ‘χει κάνει. Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα διαδραματίζουν έναν σημαντικό ρόλο στην μείωση των συνεπειών του συγκοινωνιακού δικτύου στο κλίμα, αλλά δεν αποτελούν την αποκλειστική λύση. Καταναλώνουν ακόμη πολλή ενέργεια και πόρους.

Προκειμένου να κατασκευαστεί ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, πολλά μεταλλεύματα πρέπει να εξορυχθούν και μεγάλο μέρος της εξόρυξης θα συνεχίσει να γίνεται στον Νότο του πλανήτη.

Κι αυτά τα ορυχεία έχουν απίστευτες περιβαλλοντικές και υγειονομικές συνέπειες στα μέρη όπου βρίσκονται.

Γι’ αυτόν τον λόγο, πρέπει να επικεντρωθούμε στο να βγάλουμε τους ανθρώπους από τα αυτοκίνητα, όχι απλά να αντικαταστήσουμε κάθε αυτοκίνητο που υπάρχει με ένα ηλεκτρικό ισοδύναμο».

Δείτε την συνέχεια στο βίντεο:

photo pixabay

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί