«Αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στα πρώιμα στάδια του τρίτου κύματος» δήλωσε ο επικεφαλής του διεθνούς οργανισμού, μιλώντας στην Γενεύη στην συνεδρίαση της επιτροπής του ΠΟΥ για έκτακτές καταστάσεις που σχετίζονται με την Covid-19.
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ επέστησε την προσοχή στην αύξηση της νοσηρότητας που καταγράφηκε σε όλο τον κόσμο την προηγούμενη εβδομάδα καθώς και στην θνητότητα από τις συνέπειες του κορωνοϊού. Μάλιστα ο αριθμός των θανάτων αυξήθηκε για πρώτη φορά μετά την συνεχιζόμενη τις 10 προηγούμενες εβδομάδες μείωση τους.
«Η παραλλαγή Δέλτα είναι ένας από τους κύριους παράγοντες της τωρινής αύξησης των δεικτών μεταδοτικότητας, που υποθάλπεται από τις αυξηθείσες κοινωνικές επαφές και την κινητικότητα, καθώς και από την ασυνέπεια στην εφαρμογή των δοκιμασμένων μέτρων στον τομέα της ιατρικής περίθαλψης και των κοινωνικών μέτρων» δήλωσε ο Γκεμπρεγέσους.
Ο ίδιος είπε ότι «η παραλλαγή Δέλτα αυτή την στιγμή είναι παρούσα σε περισσότερες από 111 χώρες» και εξαιτίας αυτού ο ΠΟΥ αναμένει ότι «σύντομα θα καταστεί το κυρίαρχο στέλεχος, που θα κυκλοφορεί στον κόσμο, εάν δεν έχει ήδη καταστεί»
Ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ χαρακτήρισε σοκαριστική την ανισότητα που υπάρχει ως προς την πρόσβαση στα εμβόλια. Ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού του πλανήτη εξαιτίας της έλλειψης αυτής της πρόσβασης «βρίσκεται σε πλήρη εξάρτηση από τον κορονοϊό», είπε , υπενθυμίζοντας ότι πολλές χώρες « δεν έχουν λάβει ακόμη κανένα εμβόλιο» ενώ η πλειοψηφία των κρατών «δεν έχουν λάβει επαρκείς ποσότητες εμβολίων». Παρότι ο διεθνής μηχανισμός COVAX, «μπορεί να λειτουργήσει» είπε ο Γκεμπρεγεσούς, οι κλίμακες της δραστηριότητας του «παραμένουν ακόμη πολύ μικρές», καθώς μέχρι στιγμής έχουν διατεθεί μέσω του μηχανισμού αυτού «λίγο περισσότερες από 100 εκατομμύρια δόσεις».
Photo vid screenshot
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συγκλονιστικοί ισχυρισμοί για την Παγκόσμια Τράπεζα! Γιατί συμβαίνει αυτό;
- «Αν πέσει η Ιερουσαλήμ, θα καεί η Κωνσταντινούπολη», δήλωσε ο Μπαχτσελί
- Ισραήλ: Μη επανδρωμένο αεροσκάφος από την Υεμένη συνετρίβη στον περίβολο ξενοδοχείου στην Εϊλάτ
- Οι Χριστιανοί στη Συρία γιορτάζουν την ημέρα του Σταυρού – Δείτε βίντεο
- «No Escape From Now»: Το ντοκιμαντέρ για τον Όζι Όσμπορν θα κάνει πρεμιέρα τον Οκτώβριο – Δείτε το συγκινητικό τρέιλερ
- Ιταλία: Πρόταση να δοθεί το όνομα του Τζόρτζιο Αρμάνι στο αεροδρόμιο του νησιού Παντελερία
- Άναυδοι οι αρχαιολόγοι: Βρέθηκαν μούμιες στην Ασία 9.500 χρόνια αρχαιότερες από τις αιγυπτιακές
- Δημοσκόπηση: Χαμός με τον αριθμό κομμάτων που μπαίνουν Βουλή! Πόσοι θα ψήφιζαν πιθανό κόμμα Σαμαρά
- «Ο ήλιος ξυπνάει σιγά σιγά»: Η NASA προειδοποιεί ότι η ηλιακή δραστηριότητα θα παραμείνει υψηλή
- ΕΣΕΕ: Το ελληνικό εμπόριο σε νέα «τροχιά» ενόψει τεχνολογικών και γεωπολιτικών εξελίξεων
Κύρια Θέματα

















