«Όταν το ανθρώπινο σώμα γεμίσει με ΑΙΣΘΗΤΗΡΕΣ»! Ένα σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από το WEF

Όλα τα έχουν συζητήσει ανοιχτά!!! Δείτε τι έλεγαν το 2020 ενώ ετοίμαζαν τον κόσμο για τα μέτρα περιορισμού

O Ρονάλντο Λέμος είναι καθηγητής, εξέχον μέλους του Παγκοσμίου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) και CSO του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Κοινωνίας στο Ρίο ντε Τζανέιρο!

Σε ένα βίντεο του 2020 δείχνει και αυτός με τα λόγια του τι έρχεται, στο πλαίσιο συζήτησης για τις διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή, οι οποίες θολώνουν τα όρια μεταξύ νου και μηχανής.

«Παρόλο που (το κινητό) δεν έχει (τοποθετήσει) καθόλου ηλεκτρόδια στον εγκέφαλό μου, μοιάζει λες και γνωρίζει πως νιώθω σήμερα, γνωρίζει πως σκέφτομαι σήμερα. (Θα εμφυτευόταν) κάτι μέσα στον εγκέφαλό μου μέσα στα επόμενα 10 χρόνια, ίσως ένα τσιπ», του είπε το πάνελ του WEF

Συνέχισε ο Λέμος:

«Όταν γεμίζετε το ανθρώπινο σώμα με αισθητήρες, αυτοί οι αισθητήρες είναι ικανοί να συλλέγουν δεδομένα. Υπάρχουν μάλιστα συσκευές που μπορούν να συλλέξουν αυτά που βλέπετε, να μετρήσουν τα συναισθήματά σας μέσω συσκευών αναγνώρισης προσώπου, μικρο-κινήσεων των μυών και ούτω καθεξής.

Αυτά τα δεδομένα θα αποθηκεύονται κάπου. Ίσως σε μια υπηρεσία cloud.

Γινόμαστε συνεπώς αισθητήρες. Έτσι, όταν συναντάς ένα καινούργιο άτομο και κάνετε χειραψία, θα πρέπει να υπογράφουμε ένα συμφωνητικό ιδιωτικότητας για να μιλήσουμε μ’ αυτό το άτομο; Το άτομο θα λέει ”Αυτοί είναι οι όροι χρήσης μου. Έτσι, πρέπει να πατήσεις αυτό το κουμπί πριν αρχίσουμε να μιλάμε.”, επειδή όλα όσα θα συζητάμε θα καταγράφονται και ούτω καθεξής;

Επειδή όταν ο ανθρώπινος εγκέφαλος και παρομοίως το ανθρώπινο σώμα γεμίσει με αισθητήρες, θα συλλέγονται δεδομένα».

intime

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί