ΟΡΙΣΤΙΚΟ! Τα έντομα ΦΘΗΝΗ ΠΗΓΗ ΤΡΟΦΗΣ σε ΜΕΓΑΛΑ σουπερμάρκετ της Ευρώπης – Τι περιμένει τους Έλληνες

Φουλ οι μηχανές για αλλαγή των διατροφικών συνηθειών με πρόσχημα την τεχνητή φτώχεια...

Μια μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στο Ηνωμένο Βασίλειο ολοκληρώνει τα σχέδιά της να τοποθετεί έντομα στα ράφια της και να τα εμπορεύεται ως φθηνή πηγή τροφής για ανθρώπους που δυσκολεύονται να αντέξουν οικονομικά στο να ταΐσουν τις οικογένειές τους εν μέσω ραγδαίου πληθωρισμού και κρίσης κόστους ζωής.

Η Daily Mail και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι το γερμανικό Aldi (είχε περάσει για λίγο και από την Ελλάδα) σκέφτεται να εφοδιάσει τα ράφια του με «βρώσιμα» ζωύφια και να παράσχει κιτ συνταγών στους γονείς για να προετοιμάσουν σκουλήκια και γρύλους για τα πεινασμένα παιδιά τους.

Τα πιθανά προϊόντα της σειράς περιλαμβάνουν «βιώσιμα» μπιφτέκια κρίκετ, καθώς και «κατεψυγμένα» και «κιμά».

Μάλιστα, το σούπερ μάρκετ εμπλέκεται με μια τηλεοπτική εκπομπή παιχνιδιών στην οποία οι «αγρότες» των εντόμων θα προβάλλουν τα ζωύφια ως το «NEXT BIG THING» για τον Aldi, σύμφωνα με την έκθεση.

Ένας από τους διαγωνιζόμενους, ο Aaron Thomas, σχολίασε: «Είμαστε σε μια αποστολή να αλλάξουμε τις αντιλήψεις για τα έντομα ως τροφή. Eίναι μια από τις πιο βιώσιμες πηγές πρωτεΐνης στον κόσμο».

Ο Τόμας ισχυρίζεται περαιτέρω ότι οι γρύλοι περιέχουν περισσότερη πρωτεΐνη από το βοδινό κρέας, προσθέτοντας: «Θέλουμε να υιοθετήσουμε την κατανάλωση ζωύφιων ως ΒΑΣΙΚΗ ΠΗΓΗ ΤΡΟΦΗΣ».

Η κίνηση είναι η πιο πρόσφατη σε μια αυξανόμενη τάση ώθησης της κατανάλωσης ζωύφιων αλλά και τροφίμων εργαστηρίου στις μάζες ως τρόπο «σωτηρίας του πλανήτη».

photo pixabay

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί