Ώρα να ξυπνάμε στην Ελλάδα! Η ψηφιακή κάρτα εργασίας και το «Ιντερνέτ του Σώματος», μία ΣΚΟΤΕΙΝΗ εξέλιξη, vid

Ελάχιστοι πήραν «μυρωδιά» από αυτό που εξελίσσεται αυτή την στιγμή....

Συσκευές που συνδέονται στο Διαδίκτυο, όπως “έξυπνοι” θερμοστάτες, βοηθοί ενεργοποιημένοι με φωνή και ψυγεία με δυνατότητα ρύθμισης μέσω διαδικτύου, έχουν γίνει ανάρπαστοι στα σπίτια όλου του πλανήτη.

Αυτές οι τεχνολογίες αποτελούν μέρος του Ιντερνέτ των πραγμάτων (IoT), το οποίο αναπτύχθηκε τα τελευταία χρόνια, καθώς οι καταναλωτές και οι επιχειρήσεις καταφεύγουν σε έξυπνες συσκευές για ευκολία, αποδοτικότητα και, σε πολλές περιπτώσεις, για διασκέδαση.

Ωστόσο από πέρυσι έχουν αρχίσει και γίνονται όλο και πιο γνωστές οι τεχνολογίες του Internet of Bodies – Ίντερνετ των Σωμάτων, οι οποίες φυσικά εμπίπτουν στην ευρύτερη κατηγορία του IoT και συνδέουν το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ ΣΩΜΑ με το διαδίκτυο (!), κάτι που όπως θα διαπιστώσετε αφορά και την Ελλάδα, η οποία εισήγαγε την ψηφιακή κάρτα εργασίας.

Συγκεκριμένα, όπως υποδηλώνει το όνομα, οι συσκευές IoB εισάγουν μια ακόμη πιο στενή αλληλεπίδραση μεταξύ ανθρώπων και συσκευών. Οι συσκευές IoB παρακολουθούν το ανθρώπινο σώμα, συλλέγουν μετρήσεις υγείας και άλλες προσωπικές πληροφορίες και μεταδίδουν αυτά τα δεδομένα μέσω του Διαδικτύου. ‘Ήδη χρησιμοποιούνται πολλές συσκευές, όπως οι συσκευές παρακολούθησης φυσικής κατάστασης.

Χείμαρροι δεδομένων για τα πάντα, από δίαιτες έως κοινωνικές αλληλεπιδράσεις, θα μπορούσαν να βοηθήσουν στην βελτίωση της προληπτικής υγειονομικής περίθαλψης, στην αύξηση της παραγωγικότητας των εργαζομένων και στην ενθάρρυνση των ανθρώπων να συμμετέχουν ενεργά, στην βελτίωση της υγείας τους, αναφέρουν οι υποστηρικτές του εγχειρήματος.

Όπως υποστηρίζεται, επί παραδείγματι, οι διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή θα μπορούσαν να επιτρέψουν στους ακρωτηριασμένους να ελέγχουν τα προσθετικά άκρα με το μυαλό τους. Και οι “έξυπνες” πάνες θα μπορούσαν να ειδοποιήσουν τους γονείς, μέσω της εφαρμογής Bluetooth, όταν το μωρό τους πρέπει να αλλάξει.

Ωστόσο, παρά την προοπτική να φέρει επανάσταση, το Διαδίκτυο του Σώματος θα μπορούσε να θέσει σε κίνδυνο τις πιο προσωπικές μας πληροφορίες.

Υπάρχουν τεράστιες ποσότητες δεδομένων που συλλέγονται και οι κανονισμοί σχετικά με αυτά τα δεδομένα είναι πραγματικά σκοτεινοί. Δεν υπάρχει μεγάλη σαφήνεια, σχετικά με το ποιος κατέχει τα δεδομένα, πώς χρησιμοποιούνται, αναφέρει η Mary Lee, μαθηματικός της RAND.

Η Lee και οι συνάδελφοί της εξέτασαν τους κινδύνους που ενδέχεται να ενέχουν οι συσκευές IoB σε τρεις τομείς:

  • προστασία της ιδιωτικής ζωής
  • ασφάλεια στον κυβερνοχώρο
  • ηθική.

Οι συσκευές IoB που χρησιμοποιούνται ήδη και αυτές που βρίσκονται σε εξέλιξη μπορούν να παρακολουθούν, να καταγράφουν και να αποθηκεύουν τις τοποθεσίες των χρηστών, τις σωματικές λειτουργίες, καθώς και ό, τι βλέπουν, ακούνε και ακόμη και ό,τι ΣΚΕΦΤΟΝΤΑΙ!!! Σύμφωνα με τους ερευνητές του RAND, υπάρχουν πολλές άλυτες ερωτήσεις, σχετικά με το ποιος έχει την εξουσία, να έχει πρόσβαση σε αυτά τα δεδομένα – και πώς μπορούν να τα χρησιμοποιήσουν.

Το Ίντερνετ του Σώματος μπορεί να λειτουργήσει κυρίως μέσω εμφυτεύσιμων συσκευών, όπως για παράδειγμα στην καρδιά, οι οποίες μπορούν να παρέχουν, σε πραγματικό χρόνο, συνεχείς πληροφορίες, σχετικά με τις καρδιακές διακυμάνσεις του ασθενούς. Αυτές οι συσκευές μπορούν επίσης να ρυθμίσουν τους καρδιακούς παλμούς σε ασθενείς, των οποίων οι καρδιές κτυπούν πολύ γρήγορα ή πολύ αργά, και μπορούν να βοηθήσουν στην θεραπεία της καρδιακής ανεπάρκειας.

Πέραν τούτου, η Amazon έχει κατοχυρώσει με δίπλωμα ευρεσιτεχνίας τεχνολογίες, σε σχέση με ένα βραχιολάκι που έχει σχεδιαστεί για να παρακολουθεί και να καταγράφει τις θέσεις των εργαζομένων και τις κινήσεις των χεριών. Εάν το βραχιολάκι εντοπίσει χαλάρωση στην παραγωγικότητα, τότε θα δονείται για να ωθήσει τον υπάλληλο να επικεντρωθεί.

Υπάρχει ανησυχία, σχετικά με το εάν η τεχνολογία που περιγράφεται στα διπλώματα ευρεσιτεχνίας της Amazon ενδέχεται να παραβιάζει το δικαίωμα των εργαζομένων στην ιδιωτική ζωή. Το βραχιολάκι θα στέλνει παλμούς υπερήχων σε προκαθορισμένα διαστήματα, για να παρακολουθεί τις κινήσεις των χεριών των εργαζομένων.

ΒΙΝΤΕΟ ΤΟΥ 2018:

ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ

Στην Ελλάδα ήρθε πρόσφατα η εφαρμογή της ψηφιακής κάρτας εργασίας, η οποία θα ξεκινήσει, όπως είδατε, από μεγάλες επιχειρήσεις, που ήδη χρησιμοποιούν συστήματα ωρομέτρησης για τους εργαζόμενους, συνήθως ηλεκτρονικά, και θα επεκταθεί σταδιακά σε όλη την αγορά.

Μάλιστα το υπουργείο Εργασίας έβγαλε βίντεο, το οποίο θυμίζει αντίστοιχα του εξωτερικού, όπου οι εργαζόμενοι έχουν τσιπάκι, αντί για κάρτα, με παρόμοιες λειτουργίες.

Το σύστημα θα διαθέτει απεικόνιση όλων των νόμιμων ορίων υπερωριών, ημερήσιου χρόνου ανάπαυσης κ.λπ.

Ο εργαζόμενος θα χτυπάει κάρτα ή θα δηλώνει σε ειδική εφαρμογή στο κινητό, την έναρξη και την λήξη της εργασίας. Η κοινοποίηση θα γίνεται σε ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ ΧΡΟΝΟ στον κεντρικό μηχανισμό, ενώ σε πραγματικό χρόνο θα καταγράφονται και οι υπερωρίες.

Η επιθεώρηση Εργασίας μετατρέπεται σε ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ.

Ο μισθός θα απεικονίζεται και σε επίπεδο ώρας.

Θα υπάρχουν προβλέψεις σε τεχνικό επίπεδο για όλες τις ειδικές συνθήκες που καταγράφηκαν κατά την διαβούλευση, όπως ενδεικτικά εργασίες εκτελούμενες έξω από την έδρα της επιχείρησης, επαγγελματικά ταξίδια, έκτακτη απουσία του εργαζόμενου για προσωπικούς λόγους κ.λπ.

Υπενθυμίζεται πως, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο υπουργός, κ. Χατζηδάκης δήλωσε, ότι δεν του αρκεί να “χτυπάει κάρτα” ο εργαζόμενος, αλλά με την μέθοδο του γεωεντοπισμού, θα βλέπει το Υπουργείο, αν απομακρύνθηκε ή όχι από την εργασία του.

Με άλλα λόγια, στην χώρα μας χωρίς να το ξέρουμε, θα ξεκινήσουμε να χρησιμοποιούμε το Ιντερνέτ του Σώματος!!!

ΤΕΛΙΚΟΣ ΣΤΟΧΟΣ ΤΟΥ IoB Η ΜΑΖΙΚΗ ΕΜΦΥΤΕΥΣΗ ΤΣΙΠ Ή ΚΑΤΙ ΑΛΛΟΥ ΠΙΟ ΠΡΟΗΓΜΕΝΟΥ ΚΑΙ Η ΔΙΚΤΥΩΣΗ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΣΕ ΕΝΑΝ ΥΠΕΡΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.

Με αφορμή την Υγεία λοιπόν, αντιλαμβάνεστε πως όλο και περισσότερη τεχνολογία μπαίνει στις ζωές μας και μάλιστα βαθιά σε αυτές. Η τεχνολογία είναι χρήσιμη, αρκεί αυτός που την ελέγχει και την προωθεί να έχει καλό σκοπό.

Όπως αποκάλυψε το el.gr, ερευνητές του Columbia Engineering ανέφεραν πως δημιούργησαν το μικρότερο single-chip system, με όγκο κάτω από 0,1 κυβικό χιλιοστό, το οποίο είναι ορατό μόνο με μικροσκόπιο και μετράει τα πάντα μέσα στο ανθρώπινο σώμα.

Αργότερα το τσιπάκι θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για συναλλαγές, ταυτοποίηση και ιατρικό φάκελο (ΕΔΩ).

Επίσης με αφορμή τον κορωνοϊό η DARPA παρουσίασε τσιπάκι που τον εντοπίζει.

Τα τσιπάκια ή κάτι άλλο πιο προηγμένο θα βοηθήσουν τους ανθρώπους να δικτυωθούν. μέσω του Ιντερνέτ του Σώματος. σε έναν υπερϋπολογιστή, όπως έχει γράψει ο Δημοσθένης Λιακόπουλος στα βιβλία του. Μία παγκόσμια δικτυωμένη κοινωνία, στην οποία ο κεντρικός υπερϋπολογιστής θα γνωρίζει ανά πάσα στιγμή τι κάνει, ακόμα και τι σκέφτεται ο καθένας, που θα έχει δεχτεί εμφυτεύματα μέσα του.

Το έχει πει άλλωστε ο μέντορας του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, Κλάους Σβαμπ, από το 2016! Όλοι με τσιπάκια:

Υπερυπολογιστής υπάρχει;;; Τα πάντα ετοιμάζονται!

Θυμηθείτε:  Είστε έτοιμοι;;; Aurora 21 ή αλλιώς… τα γεγονότα «τρέχουν»

ΕΚΛΟΓΕΣ 2023

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί