ίσως κατά τη διάρκεια των σχολικών διακοπών του Φεβρουαρίου, λόγω των νέων παραλλαγών του SARS-CoV-2 που κυκλοφορούν στη χώρα, δήλωσε σήμερα ο κορυφαίος σύμβουλος της κυβέρνησης σε θέματα που αφορούν την πανδημία.
Οι Γάλλοι μαθητές κατά παράδοση έχουν δύο εβδομάδες διακοπές τον Φεβρουάριο (σε διαφορετικές ημερομηνίες, ανάλογα με την περιοχή), αρχής γενομένης από τις 6 Φεβρουαρίου.
«Πιθανότατα θα χρειαστεί μια νέα καραντίνα. Το αν θα είναι πολύ αυστηρή, όπως του Μαρτίου, ή πιο χαλαρή, όπως εκείνη του Νοεμβρίου, είναι πολιτική απόφαση», είπε ο Ζαν-Φρανσουά Ντελφρεσί, ο επικεφαλής του επιστημονικού συμβουλίου που συμβουλεύει την κυβέρνηση, μιλώντας στο τηλεοπτικό κανάλι BFM TV.
Το υπουργικό συμβούλιο θα συνεδριάσει την Τετάρτη για να αποφασίσει αν θα χρειαστεί να ληφθούν πρόσθετα μέτρα.
Τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στη Γαλλία 18.436 νέα κρούσματα της Covid-19 και 72 θάνατοι, πολύ λιγότεροι από τους 230 του Σαββάτου. Αυξήθηκαν όμως οι εισαγωγές σε νοσοκομεία, κατά 493 και οι εισαγωγές σε ΜΕΘ, κατά 69. Οι αριθμοί αυτοί συνιστούν τη μεγαλύτερη ημερήσια αύξηση από τα μέσα Νοεμβρίου. Συνολικά, σήμερα νοσηλεύονται σε νοσοκομεία 26.393 άνθρωποι και στις ΜΕΘ 2.965.
«Αν δεν αυστηροποιήσουμε τα μέτρα, θα βρεθούμε σε πολύ δύσκολη κατάσταση από τα μέσα Μαρτίου. Η επόμενη εβδομάδα είναι κρίσιμη, οι πολιτικοί πρέπει να αποφασίσουν», τόνισε ο Ντελφρεσί. Επισήμανε επίσης ότι θα ήταν λογικό το νέο λοκντάουν να συμπέσει με τις σχολικές διακοπές, οι οποίες θα μπορούσαν να παραταθούν κατά μία εβδομάδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένοπλες Δυνάμεις: Κατατέθηκε το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Οι αλλαγές σε μισθούς, βαθμολόγιο και αναβολές
- Αύξηση 8,1% στον δείκτη μισθολογικού κόστους το γ’ τρίμηνο του 2025, σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ
- ΟΠΕΚΕΠΕ και ΑΑΔΕ: Τι δήλωσε ο Σκέρτσος
- ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 6,4% στον αριθμό των κενών θέσεων εργασίας στο σύνολο της οικονομίας το γ’ τρίμηνο του 2025
- Χόλιγουντ: Θλίψη και μηνύματα πένθους για την δολοφονία του Ρομπ Ράινερ και της συζύγου του Μισέλ
- Σουρεαλιστικό βίντεο: Άγιος Βασίλης, Μίκι Μάους και Spider Man γρονθοκοπιούνται!
- ΕΟΤ: Δράση για την προβολή Κεντρικής Μακεδονίας, Θεσσαλίας και Ηπείρου στη Δανία
- Μακελειό στην παραλία του Σίδνεϊ: Πατέρας και γιος οι δράστες – Αλλαγές στο νόμο περί όπλων
- Ανησυχία για το Βαθύ Κράτος στις ΗΠΑ – Για αυτό η Ρωσία δείχνει να μην βιάζεται για συμφωνίες με τον Τραμπ
- Τραγωδία στο Μαρόκο: Τουλάχιστον 37 άνθρωποι πέθαναν σε πλημμύρες, vid









