Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία! Απέραντη «no human zone» η Ελλάδα, vid

Αυτά έρχονται από Παρασκευή...

Οι μετακινήσεις θα γίνονται πλέον με το σταγονόμετρο, ενώ ορισμένες επαγγελματικές δραστηριότητες κινδυνεύουν να γίνουν «μη απαραίτητες».

Από την Παρασκευή 13.11 επιβλήθηκε από την κυβέρνηση απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9 το βράδυ μέχρι και τις 5 το πρωί, μειώνοντας στις απολύτως αναγκαίες τις μετακινήσεις κατά τις βραδινές ώρες.

Συγκεκριμένα, για το χρονικό αυτό διάστημα θα επιτρέπονται μετακινήσεις:

  • Για λόγους υγείας
  • Για λόγους μετάβασης – επιστροφής στην εργασία
  • Για μικρή βόλτα, κοντινή στην κατοικία, του οικόσιτου ζώου

ΦΑΓΗΤΟ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9

Παρότι η απαγόρευση των μετακινήσεων θα ισχύει από τις 9 το βράδυ της ερχόμενης Παρασκευής και εξής, κανονικά θα λειτουργούν, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι υπηρεσίες διανομής φαγητού κατ΄οίκον (delivery). Στην περίπτωση, όμως του take away, αυτό θα επιτρέπεται μόνο για τους που βρίσκονται νομίμως στο δρόμο ή γι’ αυτούς που επιστρέφουν από την εργασία τους, ενώ για όλους τους άλλους απαγορεύεται.

Συνεπώς, δεν θα μπορεί κανείς να αποστείλει από τις 9 το βράδυ και εξής sms 2 για αγορά αγαθών ή να συμπληρώσει την αντίστοιχη έντυπη βεβαίωση, ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και το ενδεχόμενο να κλείνουν νωρίτερα τα σούπερ μάρκετ, ώστε οι εργαζόμενοι που απασχολούνται σε αυτά να προλαβαίνουν να έχουν επιστρέψει στο σπίτι τους, πριν τις 9 το βράδυ.

ΓΥΜΝΑΣΤΙΚΗ ΜΕΧΡΙ ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ

Η ατομική άθληση (κωδικός 6) δεν αφορά την άθληση/προπόνηση στο πλαίσιο των αθλητικών σωματείων, αλλά αυστηρά και μόνο στην ατομική άθληση σε συνθέσεις έως 3 άτομα και με ισχυρή σύσταση αυτή να πραγματοποιείται κατά προτίμηση κοντά στην οικία των πολιτών, υπογράμμισε ο Υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη.

ΤΗΛΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ

Ορόσημο αποτελεί η Παρασκευή 13 Νοεμβρίου για το νέο πακέτο μέτρων και αναφορικά με τη συμμόρφωση των επιχειρήσεων με την τηλεργασία, αφού από τότε και στο εξής κάθε οργανισμός του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα υποχρεούται να διαθέτει ανά πάσα στιγμή έκθεση, που να τεκμηριώνει τη λειτουργία με το απολύτως αναγκαίο προσωπικό και τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε καθεστώς τηλεργασίας.

«Οι έλεγχοι για την εφαρμογή της τηλεργασίας και των υπολοίπων μέτρων προστασίας στους χώρους εργασίας ήδη έχουν ενταθεί σημαντικά από μικτά κλιμάκια του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας και της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας και θα συνεχιστούν με αμείωτους ρυθμούς το επόμενο διάστημα», σημείωσε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πέραν των πολιτών, ο Υφυπουργός απηύθυνε χθες δημόσια συστάσεις και προς τους τηλεοπτικούς σταθμούς, ζητώντας από τα κανάλια να δώσουν… το καλό παράδειγμα, μειώνοντας στον απολύτως απαραίτητο αριθμό τους παρουσιαστές εκπομπών και τους προσκεκλημένους που βρίσκονται στο στούντιο.

ΜΗ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΕΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ

Αναλύοντας τι περιμένουμε αν δεν αποδώσουν τα νέα μέτρα κατά του κορωνοϊού που ανακοίνωσε το απόγευμα της Τετάρτης, 11 Νοεμβρίου, ο Νίκος Χαρδαλιάς ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ανέφερε μεταξύ άλλων, μιλώντας στο MEGA:

  • Πρώτον, ενδεχομένως να έχουμε περιορισμό έτη περαιτέρω των μετακινήσεων
  • Δεύτερον, περιορισμό κάποιων δραστηριοτήτων, οι οποίες σήμερα είναι ελεύθερες, όπως τα σχολεία αλλά και κάποιες επαγγελματικές δραστηριότητες που λειτουργούν σήμερα και ενδεχομένως να μην είναι απαραίτητο να λειτουργούν μετά.

Μετά τα μη απαραίτητα προϊόντα λοιπόν, οι μη απαραίτητες επαγγελματικές δραστηριότητες και γιατί όχι οι μη απαραίτητες επιχειρήσεις. Όλο και λιγότερη κίνηση, όλο και λιγότερη εργασία με την Ελλάδα να γίνεται μια απέραντη «no human zone».

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί