Επίσης να εργαστούν, για να αυξηθεί η παραγωγή τροφίμων, ενέργειας και λιπασμάτων, ώστε να καλυφθούν οι ελλείψεις και να αντιμετωπιστεί η αύξηση των τιμών που προκαλείται από την πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Μάλπας, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μαζί με την επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, είπε ότι η χορήγηση μετρητών ή κουπονιών θα ήταν ένας καλός τρόπος για να βοηθηθούν οι αγρότες στις φτωχές χώρες ώστε να αγοράσουν λιπάσματα και να διασφαλιστεί ότι θα συνεχιστεί η παραγωγή τροφίμων.
Η Γκεοργκίεβα σχολίασε ότι η κρίση επιδεινώνει το χάσμα μεταξύ των πλούσιων και των φτωχών χωρών και τόνισε ότι είναι κρίσιμης σημασίας να διαφοροποιηθεί η παραγωγή τροφίμων, ενέργειας και λιπασμάτων για να μειωθεί η εξάρτηση από τη Ρωσία.
Την Πέμπτη ο Μάλπας θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Ουκρανίας Ντένις Σμίχαλ και τον υπουργό Οικονομικών Σέρχι Μαρτσένκο για να συζητήσουν ποια βοήθεια χρειάζεται η χώρα, πέραν της αρχικής χρηματοδότησης που της παρείχαν η Παγκόσμια Τράπεζα και το ΔΝΤ. Στη συνάντηση θα μετέχει και η Γκεοργκίεβα.
photo vid scr
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Πέθανε ο Αϊζάια Γουίτλοκ ο νεότερος γνωστός από τη σειρά The Wire
- Στα χέρια της αστυνομίας 45χρονη αλλοδαπή – Το “έπαιζε” οικιακή βοηθός και ξάφριζε υπερήλικες και ΑμΕΑ
- Σ. Φάμελλος από Πειραιά: «Το δήθεν επιτελικό κράτος αρίστευσε στα ρουσφέτια, στους Χασάπηδες και στους Φραπέδες»
- Συναγερμός στις αρχές: Εκτροχιασμός τρένου με χημικά στο Κεντάκι – Δείτε εικόνες και βίντεο
- «Πέταξα!»: Γυναίκα από τη Νέα Υόρκη παρασύρθηκε από τους ανέμους σε viral βίντεο
- Άρση προσωρινών κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην εθνική οδό Αθηνών – Θεσσαλονίκης – Δείτε σε ποιό σημείο
- Τι δήλωσε ο Ρώσος πρέσβης στον Καναδά για την υποστήριξη της χώρας στον Ζελένσκι
- Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 55χρονο για τροχαίο με τρεις τραυματίες – Οδηγούσε υπό την επήρεια αλκοόλ
- Ισχυρές πιέσεις στο διαθέσιμο εισόδημα των νοικοκυριών το 2025, έτος μετάβασης το 2026
- Η Μαρία Σράιβερ αποχαιρετά την Τατιάνα Σλόσμπεργκ: «Αγαπούσε τη ζωή και πάλεψε σκληρά για να την σώσει»









