Οικονομικός «αναβρασμός» στην Ευρασία για «ενιαίο νόμισμα»! «Μαντρώνονται» παντού τα πάντα; ΒΙΝΤΕΟ

Ραγδαίες οι εξελίξεις σε όλον τον πλανήτη

Ψηφιακό ευρώ, ψηφιακό δολάριο, ψηφιακό ρούβλι και στο τέλος ένα παγκόσμιο ψηφιακό νόμισμα για όλους;;;

Το RT μίλησε με τον Λι Σιν, ειδικό στον Οργανισμό Συνεργασίας της Σαγκάης υπό την ηγεσία της Κίνας, σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης ενός ενιαίου νομίσματος για αυτό το μπλοκ χωρών, καθώς χώρες συνενώνονται σε μπλοκ, προκειμένου να ακολουθούν κοινές πολιτικές και στο τέλος να λάβει χώρα, όπως επιδιώκεται η τελική συνένωση, όπου τα τραστ καρτών που σχηματίζονται θα συνενωθούν σε ένα κέντρο εξουσίας και διαχείρισης, πιθανώς με την βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης!

Ο Οργανισμός Συνεργασίας της Σαγκάης είναι ευρασιατικός οργανισμός πολιτικής, οικονομικής και αμυντικής συνεργασίας. Από την άποψη γεωγραφικής έκτασης και πληθυσμού είναι ο μεγαλύτερος περιφερειακός οργανισμός, περιλαμβάνοντας το 60% της έκτασης της Ευρασίας, το 40% του παγκόσμιου πληθυσμού και περισσότερο από το 30% του παγκόσμιου ΑΕΠ.

Ο ΟΣΣ είναι διάδοχος του οργανισμού «Σανγκάη Πέντε» που δημιουργήθηκε το 1996 από τα κράτη της Κίνας, του Καζακστάν, του Κιργιστάν, της Ρωσίας, και του Τατζικιστάν.

Όπως ειπώθηκε:

«Μιλώντας για την αποδολαροποίηση, μπορεί να σημειωθεί ότι έχουμε κάνει πολλά για την διεξαγωγή συναλλαγών στα εθνικά μας νομίσματα.

Το πρόβλημα ήταν μόνο με την Ινδική ρουπία. Έκανα μια πρόταση πριν πολύ καιρό, για την δημιουργία χαρτοφυλακίου επιλεγμένων νομισμάτων εντός του SCO, σύμφωνα με ορισμένα πρότυπα.

Με αυτόν τον τρόπο, θα ήταν δυνατή η δημιουργία μιας ενιαίας νομισματικής μονάδας στην SCO, όπως με το ευρώ στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Ρώτησα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρώφ, σχετικά με την ύπαρξη ενός ενιαίου νομίσματος στους BRICS, κατά την οποία η Ρωσία θα προεδρεύει το επόμενο έτος.

Αυτή θα ήταν μια υπέροχη πρωτοβουλία, αλλά είναι πολύ νωρίς να μιλήσουμε για ένα ενιαίο νόμισμα εντός της SCO και των BRICS».

Δείτε το βίντεο:

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί