Οικονομική εξόντωση για όσους δεν εμβολιάζονται στη χώρα: Σχέδιο ΣΟΚ για τις ασφάλειες ζωής και υγείας (vid)

Σκληρές οι συνέπειες για όσους δεν εμβολιάζονται στη χώρα.


Σε τροχιά ενός τέταρτου και ισχυρότερου κύματος κορωνοϊού ακόμη και εντός Αυγούστου, ισχυρίζεται πως είμαστε, μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Αθανάσιος Τσακρής, Καθηγητής Μικροβιολογίας, Αντιπρύτανης του Ε.Κ.Π.Α και μέλος της επιτροπής των ειδικών του υπουργείου υγείας και με αφορμή αυτό σκιαγραφεί σοκαριστικό σχέδιο, το οποίο επηρεάζει άμεσα τις ζωές όσων λένε «όχι» στο εμβόλιο, όπως θα δείτε παρακάτω.

Ο καθηγητής επεσήμανε ως σημαντικό πρόβλημα, που βαραίνει αυτή την στιγμή όλη την Ευρώπη, την εμφάνιση της μετάλλαξης Δέλτα και την χαλάρωση των μέτρων πανευρωπαϊκά, όσο και με το γεγονός πως το ιικό φορτίο είναι ήδη πιο υψηλό σε σχέση με πέρσι, ενώ είπε πως είναι πιθανό ακόμη και εντός του καλοκαιριού να δούμε τοπικές εστίες υπερμετάδοσης και εκεί θα πρέπει να εξεταστεί το ενδεχόμενο εφαρμογής συμπληρωματικών μέτρων, κάποια από τα οποία είναι πρωτοφανή!

«Οι νέοι θα λέγαμε στην ουσία οδηγούν αυτή τη στιγμή την πανδημία, γενικότερα σε ευρωπαϊκό επίπεδο» είπε χαρακτηριστικά τονίζοντας πως θα πρέπει να ληφθούν συντεταγμένα μέτρα και οι νέοι να καταλάβουν ότι πρέπει να συμβάλλουν στον περιορισμό της πανδημίας.

Σχετικά με τα μέτρα που θα προταθούν από την επιτροπή, όπως είπε ο κ. Τσακρής, αυτά έχουν να κάνουν με συγκεκριμένες εργασιακές ομάδες, όπως οι υγειονομικοί ή οι εκπαιδευτικοί, που θα πρέπει να εμβολιαστούν υποχρεωτικά ή μόνο οι εμβολιασμένοι να μετέχουν σε συγκεντρώσεις σε ανοικτούς χώρους, αλλά και όσον αφορά τις ασφάλειες υγείας και ζωής, εξετάζεται το αν θα πρέπει να υπάρχει μια επιπλέον επιβάρυνση στους ανεμβολίαστους, ώστε να υπάρχει μια πιο ισομερής κατανομή, στο πόσο συμμετέχει ο καθένας μας ανάλογα με το αν έχει εμβολιαστεί ή όχι στα έξοδα για το σύστημα δημόσιας υγείας, τα οποία θα υπάρξουν στη συνέχεια.

Μετά τις πληρωμές για rapid test με την ταλαιπωρία και τις απαγορεύσεις, τώρα μια ακόμα πρόταση που αποβλέπει στην οικονομική εξόντωση όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν, αφού θα πρέπει να πληρώνουν ακριβότερα ασφάλιστρα ζωής και υγείας. Αν αυτό δεν οδηγεί σε χάσμα μέσα στην κοινωνία, τότε τι περιμένουμε ακόμα περισσότερο να γίνει, για να το καταλάβουμε;

Όσον αφορά τους εμβολιασμούς των παιδιών ο κ. Τσακρής δήλωσε ότι η μεταδοτικότητα που αυξήθηκε στις νεότερες ηλικίες έχει αλλάξει τα δεδομένα, οπότε θα πρέπει να δούμε πως θα εμβολιαστεί μεγαλύτερο ποσοστό νεότερων ατόμων.

photo eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί