• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ συναντιούνται για τη διαθεσιμότητα και την προσβασιμότητα στα φάρμακα- Έρχεται έλλειψη και σε αυτά;

Οι υπουργοί Υγείας της ΕΕ συναντιούνται για τη διαθεσιμότητα και την προσβασιμότητα στα φάρμακα- Έρχεται έλλειψη και σε αυτά;

Άτυπη συνάντηση στη Σλοβενία για τη διαθεσιμότητα και προσβασιμότητα στα φάρμακα.

Στην άτυπη συνάντηση θα παραστεί και η Επίτροπος Υγείας και Ασφάλειας των Τροφίμων Στέλλα Κυριακίδη.

Η ατζέντα θα επικεντρωθεί σε θέματα όπως η διαθεσιμότητα και η προσβασιμότητα φαρμάκων, η ανταπόκριση και η ετοιμότητα σε διασυνοριακές απειλές για την υγεία και τα ανθεκτικά συστήματα υγείας.

Μάλιστα όπως αναφέρει τη naftemporiki, η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Συλλόγων Φαρμακευτικών Βιομηχανιών -EFPIA χαιρετίζει τις προτάσεις της σλοβενικής Προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ που παρουσιάζονται στο σχέδιο συμπερασμάτων του Συμβουλίου για την ενίσχυση μιας Ευρωπαϊκής Ένωσης Υγείας.

Συγκεκριμένα η EFPIA αναφέρει: «Χαιρετίζουμε το προσχέδιο του Συμπεράσματος του Συμβουλίου προς τα κράτη μέλη και την Επιτροπή να δώσουν τη δέουσα προσοχή στην εξεύρεση τρόπων για τη βελτίωση της προσβασιμότητας και της διαθεσιμότητας φαρμακευτικών προϊόντων, ιδίως αντιμικροβιακών. Όσον αφορά την καταπολέμηση της Αντιμικροβιακής Αντίστασης (AMR), απαιτείται ένα ολοκληρωμένο σύνολο πολιτικών που περιλαμβάνει προγράμματα ευαισθητοποίησης, διαχείρισης και επιτήρησης. Πρέπει επίσης να αντιμετωπίσουμε επειγόντως την αποτυχία του τρέχοντος οικονομικού πλαισίου για τα αντιμικροβιακά να οδηγήσουν σε συνεχείς επενδύσεις έρευνας και ανάπτυξης (Ε & Α) σε αυτόν τον κρίσιμο τομέα.

Για την επίτευξη αυτού του στόχου, ζητούμε την ανάπτυξη ενός νέου κινήτρου σε ευρωπαϊκό επίπεδο με τη μορφή μιας μεταβιβάσιμης επέκτασης αποκλειστικότητας (TEE) που είναι υπέρ της διαχείρισης και σέβεται τη συνετή χρήση αποσυνδέοντας την οικονομική ανταμοιβή από τον όγκο των συνταγών. Απαιτείται ανταμοιβή επιτυχημένης καινοτομίας σε επίπεδο επαρκές για την αύξηση της αντιμικροβιακής Ε & Α για να ξεπεραστούν οι εμπορικές προκλήσεις που σχετίζονται με την κατάλληλη χρήση αντιμικροβιακών ενώ παράλληλα διασφαλίζεται ένας βιώσιμος αγωγός καινοτόμων αντιμικροβιακών φαρμάκων για την αντιμετώπιση μελλοντικών απειλών AMR καθώς και η πρόσβαση των ασθενών σε αυτά φάρμακα όταν χρειάζεται».

photo eurokinissi

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.