Οι “ψηφιακά λεπροί” της νέας πανδημίας- Τι σε περιμένει αν είσαι ένας από αυτούς (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (ΝΗS) είναι έτοιμο να ξεκινήσει μια εφαρμογή επιλεκτικής παρακολούθησης επαφών, που θα βοηθήσει κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού. Προγραμματίζεται η εφαρμογή του για πριν ή μετά τη λήξη των μέτρων καραντίνας της μάχης κατά του κορωνοϊού που δίνει η Βρετανία κι όπως φαίνεται, δε θα είναι προσωρινό […]

Το Εθνικό Σύστημα Υγείας της Βρετανίας (ΝΗS) είναι έτοιμο να ξεκινήσει μια εφαρμογή επιλεκτικής παρακολούθησης επαφών, που θα βοηθήσει κατά της εξάπλωσης της πανδημίας του κορωνοϊού.

Προγραμματίζεται η εφαρμογή του για πριν ή μετά τη λήξη των μέτρων καραντίνας της μάχης κατά του κορωνοϊού που δίνει η Βρετανία κι όπως φαίνεται, δε θα είναι προσωρινό μέτρο.

Αυτή η εφαρμογή διαμορφώνεται με βάση το TraceTogether, μια εφαρμογή βασισμένη στο Bluetooth που χρησιμοποιείται στη Σιγκαπούρη για να περιορίσει την εξάπλωση του Covid-19 στη χώρα.


Η ιδέα στηρίζεται στη διατήρηση του ψηφιακού ιστορικού του κάθε ασθενή, παίρνει τα δεδομένα του ψηφιακού του φακέλου και τα φορτώνει στην εφαρμογή. Μετά θα επικοινωνεί μέσω Bluetooth με τα τηλέφωνα που βρίσκονται σε κοντινή απόσταση. Αν κάποιος έχει διαγνωσθεί θετικός στον ιό, τότε ειδοποιούνται όσοι βρίσκονται σε κοντινή ακτίνα με τον φορέα του ιού, ώστε να λαμβάνουν τα μέτρα τους.

Φρικτό; Ναι, αν σκεφτεί κανείς τις πιθανές αντιδράσεις όσων βρίσκονται δίπλα σε έναν φορέα.

Αφού λοιπόν μας απομόνωσαν σε καραντίνα, μας απαγόρευσαν τις πολλές επαφές, αφού έκλεισαν τα πάντα ακόμα και τις δουλειές μας, στη συνέχεια θέλουν να μεταδίδουν παντού κι όλα όσα αφορούν το ιατρικό μας απόρρητο.

Μάλιστα το ΝΗS ευελπιστεί ότι το 50% του πληθυσμού θα κατεβάσει την εφαρμογή. Όπως φαίνεται, το τίμημα της κυκλοφορίας μας στον έξω κόσμο, θα είναι να κατεβάσουμε μέσα στα κινητά μας μια εφαρμογή που θα μετατρέπει σε ψηφιακά λεπρούς εμάς ή τους συνανθρώπους μας που θα έχουν την ατυχία να φέρουν τον κορωνοϊό.


Είναι γεγονός ότι στην αρχή δεν θα είναι υποχρεωτική η φόρτωση της εφαρμογής στο κινητό, όμως είναι σίγουρο ότι θα πολυδιαφημιστεί ως μια εφαρμογή που η κυβέρνηση μας δίνει για το καλό μας και στο τέλος ποιος μας λέει, ότι δεν θα συνδυαστεί και με άλλους τρόπους παρακολούθησης και εντοπισμού, έτσι ώστε να αποτελέσει ένα σημείο παγκόσμιας αναγνώρισης κι αποδοχής των ”καθαρών κι αμόλυντων” πολιτών σε σχέση με τους ασθενείς κι “ακάθαρτους”;

Τέτοιου είδους εφαρμογές είναι σίγουρο ότι μόνο για καλό δεν έρχονται στο προσκήνιο. Μένει μόνο να δούμε, κατά πόσο οι άνθρωποι είναι διατεθειμένοι να θυσιάσουν τις προσωπικές τους ελευθερίες στο όνομα μιας δήθεν ασφάλειας που τώρα αφορά την υγεία κι αργότερα ένας Θεός ξέρει τι θα αφορά.

photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί