• Αρχική
  • Άρθρα
  • Οι κανόνες της επιστροφής στα μπαρ μετά το άνοιγμα- Παριστάνουμε ότι όλα είναι όπως πριν όμως τίποτα δεν είναι ίδιο

Οι κανόνες της επιστροφής στα μπαρ μετά το άνοιγμα- Παριστάνουμε ότι όλα είναι όπως πριν όμως τίποτα δεν είναι ίδιο

bar
Μπορεί να παριστάνουμε πως όλα είναι όπως πριν, όμως τίποτα δεν είναι πια ίδιο.

Αυτή η πρωτόγνωρη ευφορία η οποία πλημμύρισε πολλούς με την ανακοίνωση του ανοίγματος των μπαρ ήταν σίγουρα πρωτόγνωρη. Ίσως η μόνη αναλογία που θα μπορούσαμε να κάνουμε είναι όταν επιστρέφουμε στη βάση μας μετά από κακές διακοπές και ανυπομονούμε να πιούμε ένα ποτό στο αγαπημένο μας μπαρ.

Η άτακτη έφοδος σε μπαρ και εστιατόρια δεν θέλει και πολύ για να εξελιχθεί σε ένα απολίτιστο γιουρούσι. Έτσι ούτε εμείς θα περάσουμε καλά, ούτε οι εργαζόμενοι, ενώ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η πανδημία δεν έχει τελειώσει και ισχύουν ακόμα περιορισμού. Επίσης δεν έχουν επουλωθεί ούτε τα τραύματα στα οικονομικά αυτών των επιχειρήσεων, το άνοιγμα δεν ήταν κάποιο μαγικό ραβδάκι που έκανε τα πράγματα όπως πριν στη στιγμή.

Ξεκινώντας τον κώδικα συμπεριφοράς που συνοδεύει το άνοιγμα των μπαρ, ας θυμηθούμε πρώτα τα λίγα εκείνα καλά που αποκομίσαμε κατά τη διάρκεια του lockdown. Μας έχει αφήσει συνήθειες που δεν είναι μόνο το καλό πλύσιμο των χεριών.

Στα take away drinks μάθαμε να τηρούμε όχι μόνο στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής, αλλά μάθαμε να τηρούμε ευλαβικά τις σειρές, εκτός από αποστάσεις. Ακόμα περισσότεροι αντιλήφθηκαν τη σπουδαιότητα των εργαζομένων. Γίναμε πιο ευγενικοί μαζί τους και αυτό είναι κάτι που αξίζει να το κρατήσουμε.

Τα πρώτα δείγματα γραφής είναι ενθαρρυντικά. Οι περιορισμοί είναι ακόμα πολλοί, η έλλειψη μουσικής, ο αριθμός των τραπεζιών και πόσοι κάθονται σε αυτά κλπ. Όμως τίποτα δεν φαίνεται να αποθαρρύνει τους πελάτες, οι οποίοι τηρούν με ευλάβεια κάθε περιοριστικό μέτρο, όσο ξενέρωτο κι αν μοιάζει. Η πρόκληση θα είναι, καθώς θα μπαίνουμε όλο και πιο βαθιά στο καλοκαίρι και τα μέτρα θα χαλαρώνουν συνεχώς και μαζί τους θα χαλαρώνει και η διάθεσή μας. Τότε θα θέλουμε πραγματικά να ξεσαλώσουμε.

Δείτε μερικούς κανόνες στις νέες συνθήκες εξόδου.

  • Η μάσκα κάθε φορά που μπαίνεις στο εσωτερικό του μαγαζιού για να παραγγείλεις ή για να πας τουαλέτα είναι υποχρεωτική.
  • Αξιοποίησε την εμπειρία του καλού ποτού στο lockdown. Όσοι ήπιαμε σπίτι δοκιμάσαμε νέα ποτά, πιο ποιοτικά. Ας συνεχίσουμε τη διεύρυνση των οριζόντων μας πέρα από τα προφανή. Ακόμα και οι bartenders θα εκτιμήσουν αυτή την εξέλιξη.
  • Είναι η στιγμή να ξαναθυμηθούμε τα posts στα social media από τις εξόδους μας. Δεν μιλάμε για ομαδικές φοιτητικές selfie κλπ. Φωτογραφίες από τον χώρο ή από ένα ποτό με το απαραίτητο tag του account του μαγαζιού είναι μια ακόμα μικρή, αλλά ουσιαστική ένδειξη στήριξης.
  • Τέλος μην ξεχνάς να περνάς καλά με την παρέα. Το ότι μπορείς πια να βγαίνεις και πάλι έξω δεν σημαίνει ότι πρέπει να το κάνεις ψυχαναγκαστικά για να πεις ότι το έκανες. Βγαίνουμε έξω επειδή το θέλουμε πραγματικά, για να δούμε τους φίλους μας και να διασκεδάσουμε. Αν ένα βράδυ δεν θες νιώθεις ότι θέλεις να βγεις, μπορείς να κάνεις skip, έχεις όλο τον καιρό μπροστά σου πλέον.

με πληροφορίες ratpack/ photo unsplash