Όχι ένα, αλλά ΔΥΟ εμβόλια μας λένε να κάνουμε – «Θα γίνει συνήθεια», ΒΙΝΤΕΟ

Νέες «ρουκέτες» από την επιτροπή «ειδικών»...

Στην… πρόοδο του προγράμματος εμβολιασμού στην χώρα μας αναφέρθηκε ο καθηγητής Παθολογίας λοιμώξεων του πανεπιστημίου Κρήτης και μέλος των «ειδικών» της κρατικής επιτροπής για τον κορωνοϊό, Αχιλλέας Γκίκας.

Μιλώντας σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Γκίκας υπογράμμισε πως καθημερινά γίνονται στην χώρα μας περίπου 25.000 εμβολιασμοί και ανέφερε:

«Αυτοί που εμβολιάζονται τώρα, περίπου στο τέλος του χρόνου θα χρειαστεί να εμβολιαστούν όπως στην γρίπη. Θα έχουμε λοιπόν δύο εμβόλια που θα κάνουμε. ΠΡΟΒΛΕΨΗ: Το εμβόλιο της γρίπης με τα τέσσερα στελέχη μέσα και το εμβόλιο του κορωνοϊού με τα τρία στελέχη μέσα, της Αγγλίας, της Ν. Αφρικής ή ό,τι άλλο υπάρχει».

«Ο ιός, όπως και η γρίπη εξελίσσεται, προσαρμόζεται και αλλάζει. Αυτές τις αλλαγές πρέπει να τις παρακολουθήσουμε γιατί υπάρχει ο κίνδυνος να μην τον αναγνωρίζουν τα εμβόλιά μας» υπογράμμισε ο καθηγητής Παθολογίας προσθέτοντας πως ο ετήσιος εμβολιασμός κατά του κορωνοϊού θα γίνει συνήθεια τα επόμενα χρόνια.

«Κάποιος που θα κάνει το εμβόλιο, μπορεί να ξανανοσήσει, επειδή έχει να αντιμετωπίσει την ντοιοαφρικανική μετάλλαξη», κατέληξε.

Δείτε το βίντεο κυρίως από το 3.10:

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί