Ο Τζον Κέρι κηρύσσει πόλεμο στους αγρότες των ΗΠΑ – Οι κατασχέσεις των αγροκτημάτων δεν έχουν αποκλειστεί

Οι μικρές εκμεταλλεύσεις είναι σημαντικές εκπομπές αζώτου, σύμφωνα με τον «τσάρο για το κλίμα» του Μπάιντεν, Τζον Κέρι, ο οποίος πιέζει την ομοσπονδιακή κυβέρνηση των ΗΠΑ να καταστείλει τη γεωργία στην Αμερική για να καταπολεμήσει την «υπερθέρμανση του πλανήτη».

Ο Κέρι επιμένει ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες πρέπει να μειώσουν μαζικά τη γεωργία για να επιτύχουν τους ριζοσπαστικούς στόχους της «πράσινης ατζέντας» που έχουν τεθεί από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF) και τα Ηνωμένα Έθνη (ΟΗΕ).

Σύμφωνα με τον πρώην υπουργό Εξωτερικών, και με δηλώσεις στις οποίες προχώρησε, στην Αποστολή Καινοτομίας στη Γεωργία (AIM) για τη Σύνοδο Κορυφής για το Κλίμα που πραγματοποιήθηκε στην Ουάσιγκτον, DC στις 10 Μαϊου, ο κόσμος δεν μπορεί να αντιμετωπίσει την κλιματική αλλαγή χωρίς πρώτα να αντιμετωπίσει τις εκπομπές του γεωργικού τομέα – και οι αγρότες στις ΗΠΑ βρίσκονται μπροστά και στο επίκεντρο των σχεδίων του.

«Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν ιδέα ότι η γεωργία συνεισφέρει περίπου το 33% του συνόλου των εκπομπών στον κόσμο», είπε κατά τη διάρκεια της κεντρικής ομιλίας του. «Δεν μπορούμε να φτάσουμε στο καθαρό μηδέν, δεν θα ολοκληρώσουμε αυτή τη δουλειά εκτός εάν η γεωργία είναι μπροστά και στο επίκεντρο ως μέρος της λύσης. Έτσι, όλοι μας καταλαβαίνουμε εδώ τα βάθη αυτής της αποστολής».

«Τα ίδια τα συστήματα τροφίμων συνεισφέρουν σε σημαντικό ποσοστό εκπομπών ακριβώς με τον τρόπο με τον οποίο κάνουμε τα πράγματα που κάναμε», συνέχισε. «Με έναν αυξανόμενο πληθυσμό στον πλανήτη –μόλις περάσαμε το όριο των 8 δισεκατομμυρίων συμπολιτών σε όλο τον κόσμο– οι εκπομπές μόνο από το σύστημα τροφίμων προβλέπεται να προκαλέσουν άλλον μισό βαθμό θέρμανσης μέχρι τα μέσα του αιώνα».

Ο Κέρι πρόσθεσε ότι «οι ζωές εξαρτώνται» από τους παγκόσμιους ηγέτες και τους επιστήμονες που αναπτύσσουν τα απαραίτητα εργαλεία για τη μείωση των εκπομπών στη γεωργία . 

«Αυτός ο τομέας χρειάζεται καινοτομία τώρα περισσότερο από ποτέ», συνέχισε ο Κέρι. “Αντιμετωπίζουμε υποσιτισμό ρεκόρ σε μια εποχή που η γεωργία, περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο τομέα, υποφέρει από τις επιπτώσεις της κλιματικής κρίσης. Και αρνούμαι να την αποκαλώ πλέον κλιματική αλλαγή. Δεν είναι αλλαγή. Είναι κρίση.”

“Χρειαζόμαστε οικονομική, κοινωνική και πολιτική καινοτομία για να κλιμακώσουμε την προσαρμογή αυτών των τεχνικών λύσεων και να τις πάρουμε στα χέρια των ανθρώπων στους τομείς των μικρών αγροτών σε παγκόσμια βάση. Αυτή είναι η υπόσχεση του AIM for Climate Summit.”

Σύμφωνα με το Τμήμα Γεωργίας, το AIM for Climate Summit σχεδιάστηκε για να συγκεντρώσει αξιωματούχους του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα που επιδιώκουν την καινοτομία με επίκεντρο το κλίμα στα συστήματα γεωργίας και τροφίμων.

Τους τελευταίους μήνες, οι ηγέτες στις δυτικές χώρες έχουν εντείνει σημαντικά την κριτική τους στον αγροτικό τομέα.

Στην Ολλανδία, που θεωρείται πεδίο δοκιμών για την αντι-γεωργική ατζέντα του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, η ολλανδική κυβέρνηση εφαρμόζει πρωτοβουλίες για την κατάσχεση γεωργικών εκτάσεων.

Σύμφωνα με το σχέδιο, στους αγρότες θα προσφερθεί πάνω από το 100 τοις εκατό της αξίας της φάρμας τους μέσω ενός προγράμματος «εξαγοράς». Ωστόσο, όσοι αρνηθούν αυτήν την προσφορά θα αντιμετωπίσουν τον κίνδυνο να απομακρυνθούν αναγκαστικά από τη γη τους χωρίς καμία οικονομική αποζημίωση.

Εάν αυτό το σχέδιο αποδειχθεί επιτυχές, είναι πιθανό να επαναληφθεί και σε άλλες χώρες λόγω της ευθυγράμμισής του με την παγκόσμια περιβαλλοντική ατζέντα του WEF.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί