Ο συμπαραγωγός της ταινίας «Contagion» χορήγησε ένα ποσό-«μαμούθ» για την καταπολέμηση του κορωνοϊού

Την περασμένη εβδομάδα, το Ίδρυμα Skoll ανακοίνωσε ότι ο Jeff Skoll, δισεκατομμυριούχος και πρώην στέλεχος του eBay, έκανε δωρεά 100 εκατομμυρίων δολαρίων στο ίδρυμά του με συγκεκριμένο στόχο την καταπολέμηση της πανδημίας του κορωνοϊού.

Η νέα δωρεά θα επιτρέψει στον μη κερδοσκοπικό οργανισμό να τετραπλασιάσει το ποσό το 2020 σε 200 εκατομμύρια δολάρια, δήλωσε το ίδρυμα.

«Ο Jeff μας δίνει το καύσιμο, το όραμα και την έμπνευση για να τρέξουμε και έναν μαραθώνιο και ένα σπριντ, καθώς κάνουμε ό, τι μπορούμε για να κάνουμε τη διαφορά όπου μπορούμε», δήλωσε σε ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Skoll Foundation Don Gips.

Το Ίδρυμα Skoll ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τη νέα δωρεά σε δύο κύριους τομείς: εργαλεία, όπως δοκιμές και ανίχνευση επαφών για να επιβραδύνει την εξάπλωση του COVID-19 και αναπνευστικό εξοπλισμό και άλλες ιατρικές συσκευές για χώρες χαμηλού και μεσαίου εισοδήματος.


Ο Jeff Skoll, του οποίου η περιουσία εκτιμάται στα 5,1 δισεκατομμύρια δολάρια, ανησυχεί για τις πανδημίες εδώ και πολύ καιρό. Ίδρυσε και κατέχει την εταιρεία παραγωγής ταινιών Participant Media, η οποία ήταν συν-παραγωγός στην ταινία Contagion του 2011 – μια τρομερά προφητική ταινία για το πώς μπορεί να εξαπλωθεί μια πανδημία παγκοσμίως.

Ξόδεψε επίσης 100 εκατομμύρια δολάρια, ξεκινώντας από το 2008, για να στηρίξει το Skoll Global Threats Fund, το οποίο διερεύνησε λύσεις σε μερικά από τα πιο δύσκολα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο πολιτισμός μας, συμπεριλαμβανομένων των πυρηνικών πολέμων και των πανδημιών. Η χρηματοδότηση ολοκληρώθηκε στα τέλη του 2017.

Μαζί, το Ίδρυμα Skoll και το Ταμείο Skoll, ένας υποστηρικτικός οργανισμός που συνδέεται με το Κοινοτικό Ίδρυμα Silicon Valley, έχουν σήμερα περιουσιακά στοιχεία 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σύμφωνα με εκπρόσωπο του ιδρύματος.

(newmoney – φωτο:pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί