Δεύτερος στη σειρά διαδοχής του βρετανικού θρόνου, ο δούκας του Κέμπριτζ φύτεψε δέντρα με μαθητές στο φυσικό καταφύγιο Jubail Mangrove Park στην πρωτεύουσα Άμπου Ντάμπι.
Κατά την άφιξή του, ο Ουίλιαμ “εξέφρασε τη χαρά του” σε μήνυμά του στο Twitter που θα “συζητήσει το ζωτικής σημασίας θέμα της συνεργασίας με τα Εμιράτα και τους διεθνείς εταίρους για την επίτευξη ενός πιο πράσινου κόσμου”.
Στο Άμπου Ντάμπι, ο Ουίλιαμ συνάντησε τον σεΐχη Χάλεντ μπιν Μοχάμεντ Ζάγιεντ αλ-Ναχιάν, ανώτερο τοπικό αξιωματούχο. Οι δύο άνδρες μίλησαν για τις “περιβαλλοντικές πρωτοβουλίες με παγκόσμιο αντίκτυπο”, σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων των Εμιράτων WAM.
Πριν από τη διάσκεψη του ΟΗΕ για το κλίμα τον περασμένο Οκτώβριο, ο πρίγκιπας Ουίλιαμ προέτρεψε τους παγκόσμιους ηγέτες να αναλάβουν δράση, και να μην αρκούνται σε “ωραία λόγια”.
“Θέλω τα πράγματα που απόλαυσα, τη ζωή στην ύπαιθρο, τη φύση, το περιβάλλον, θέλω να είναι πάντα εκεί για τα παιδιά μου και όχι μόνο τα παιδιά μου αλλά για τα παιδιά όλου του κόσμου”, υπογράμμισε.
Ο πρίγκιπας Ουίλιαμ μετέβη στη συνέχεια στο γειτονικό εμιράτο του Ντουμπάι, όπου πήγε στο λιμάνι του Τζέμπελ Αλι, ένα από τα μεγαλύτερα στον κόσμο, και μετά επισκέφτηκε τον χώρο της Expo 2020, της πρώτης παγκόσμιας έκθεσης που διοργανώθηκε από μια χώρα της Μέσης Ανατολής.
Η επίσκεψη στοχεύει επίσης στην περαιτέρω ενίσχυση των ισχυρών δεσμών μεταξύ των δύο χωρών αφότου τα Εμιράτα, πρώην βρετανικό προτεκτοράτο, γιόρτασαν τα 50 χρόνια από την ίδρυσή τους το 1971.
Τον περασμένο Σεπτέμβριο, οι δύο κυβερνήσεις ανακοίνωσαν ένα επενδυτικό σχέδιο των Εμιράτων στη Βρετανία, το οποίο εστιάζει στην τεχνολογία, τις υποδομές και την ενεργειακή μετάβαση, ύψους 10 δισεκατομμυρίων στερλινών (11,7 δισεκ. ευρώ).
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ταχιάος: Αλλάζει “πίστα” η Εγνατία Οδός
- Κυρανάκης: Το “ευχαριστώ” του αναπληρωτή υπουργού σε όλους τους εργαζόμενους των ΜΜΜ, vid
- Ήρθε η σειρά του Ιράν; Τι συμβαίνει με τις «αυθόρμητες» εξεγέρσεις – Απειλεί με επέμβαση ο Τραμπ, vid
- Οι επιβάτες «γυρίζουν πίσω στον χρόνο»: Πτήση απογειώθηκε το 2026 και προσγειώθηκε το 2025!
- Ο Μαντμάνι υπόσχεται να φορολογήσει τους πλούσιους της Ν. Υόρκης: «Με εκλέξατε ως Δημοκρατικό σοσιαλιστή…»
- «Ένα τέτοιο κράτος δεν έχει δικαίωμα ύπαρξης» – «Κεραυνοί» κατά του καθεστώτος Ζελένσκι
- Σοκ στο Οχάιο: Δολοφόνησαν οδοντίατρο και την σύζυγό του – Τα παιδιά βρέθηκαν να κλαίνε
- Οι… ευχές της Φον ντερ Λάιεν στην Κύπρο
- Μήνυμα υφυπ. Ναυτιλίας Στ. Γκίκα: «Η ελληνική ναυτιλία -η πρώτη στον κόσμο- είναι το καμάρι της πατρίδας μας»
- Χερσώνα: Οργή Ρωσίας για την επίθεση εναντίον αμάχων και μέσω του ΟΗΕ
ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί
ΕΛΣΤΑΤ
ΠΑΙΔΙΚΗ ΧΑΡΑ
ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ
ΚΑΙΡΟΣ
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ
ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
ΓΙΟΡΤΗ
ΚΤΗΝΟΤΡΟΦΙΑ
ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ
ΣΦΑΚΙΑ









