Ο ΠΟΥ συνεργάζεται με τους Rockefellers για την εφαρμογή του παγκόσμιου σχεδίου για την Υγεία

Μαζεύουν όλους τους οργανισμούς…

Όπως γράφουν εναλλακτικά μέσα ενημέρωσης:

Με στόχο να φτάσει σε κάθε γωνιά του πλανήτη για να ανιχνεύσει μολυσματικές ασθένειες, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) ενώνει τις δυνάμεις του με βασικές χώρες σε κάθε ήπειρο και ιδιωτικούς φορείς, όπως το Ίδρυμα Rockefeller, για να δημιουργήσει έναν νέο παγκόσμιο οργανισμό παρακολούθησης, για την διαμόρφωση αναγνώρισης και παρακολούθησης ασθενειών.

Ο ΠΟΥ στερείται διαφάνειας και δεν αποκαλύπτει ποιοι είναι οι εταίροι του σε συγκεκριμένα έργα και αυτό ισχύει και για το Ίδρυμα Rockefeller.

Υπάρχει ωστόσο, η ανακοινωθείσα συνεργασία του Ιδρύματος Ροκφέλερ με τον ΠΟΥ για την ανίχνευση παθογόνων. Αν και το Ίδρυμα Ροκφέλερ δεν έδωσε όνομα, αυτή η συνεργασία ονομάζεται Διεθνές Δίκτυο Παρακολούθησης Παθογόνων (“IPSN”). 

«Ο ΠΟΥ και οι εταίροι του εγκαινιάζουν ένα παγκόσμιο δίκτυο για την χρήση γονιδιωματικών παθογόνων για την προστασία των ανθρώπων από την απειλή μολυσματικών ασθενειών. Το Διεθνές Δίκτυο Παρακολούθησης Παθογόνων (IPSN) θα παρέχει μια πλατφόρμα για την σύνδεση χωρών και περιοχών, την βελτίωση των συστημάτων συλλογής και ανάλυσης δειγμάτων, την χρήση αυτών των δεδομένων για την λήψη αποφάσεων για την δημόσια υγεία και την διάδοση αυτών των πληροφοριών ευρύτερα», αναφέρει ο ΠΟΥ και συνεχίζει:

«Το IPSN, του οποίου την γραμματεία διαχειρίζεται το Κέντρο Ευαισθητοποίησης για την Πανδημία και την Επιδημία του ΠΟΥ, συγκεντρώνει εμπειρογνώμονες από όλο τον κόσμο από κυβερνήσεις, φιλανθρωπικά ιδρύματα, πολυμερείς οργανισμούς, την κοινωνία των πολιτών, την ακαδημαϊκή κοινότητα και τον ιδιωτικό τομέα που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή. Όλοι μοιράζονται έναν κοινό στόχο: να εντοπίσουν και να ανταποκριθούν στις απειλές ασθενειών πριν γίνουν επιδημίες και πανδημίες, και να εξορθολογίσουν την συνήθη επιτήρηση ασθενειών».

Το IPSN εγκαινιάστηκε κατά την διάρκεια της Προεδρίας της G7 του Ηνωμένου Βασιλείου το 2021. Εκείνη την εποχή, ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον το χαρακτήρισε «παγκόσμιο ραντάρ πανδημίας».

Τον Μάιο του 2021, η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου ανακοίνωσε ότι ανέθεσε στον Sir Jeremy Farrar, Πρόεδρο του Wellcome Trust, να συντάξει μια έκθεση που να περιγράφει λεπτομερώς τους μηχανισμούς για ένα παγκόσμιο σύστημα επιτήρησης παθογόνων που θα χρησιμοποιούνταν για τον εντοπισμό νέων παραλλαγών Covid που εντοπίστηκαν και άλλες ασθένειες που είχαν εντοπιστεί πριν γίνουν πανδημίες. 

Το Ίδρυμα Ροκφέλερ χαιρέτισε την ανακοίνωση του Τζόνσον, δηλώνοντας: «Σε διεθνή συνεργασία με το Ίδρυμα Rockefeller, το Κέντρο Πανδημίας και Επιδημίας του ΠΟΥ στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και το Παγκόσμιο Ραντάρ Πανδημίας στο Ηνωμένο Βασίλειο, με την υποστήριξη του Wellcome Trust και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, θα επεκτείνουμε την παγκόσμια ικανότητα περιορισμού ασθενειών».

Η σύνοδος κορυφής της G7 στο Carbis Bay αποφάσισε να βελτιώσει τα συστήματα έγκαιρης προειδοποίησης για πανδημίες: «Θα προωθήσουμε την παγκόσμια επιτήρηση, τον προσδιορισμό της αλληλουχίας του γονιδιώματος και την ταχεία ανταλλαγή πληροφοριών που απαιτούνται για τον γρήγορο εντοπισμό και τον έλεγχο του ιού και των αναδυόμενων παραλλαγών του. [σελ. 5] Υποστηρίζουμε την δημιουργία του διεθνούς δικτύου επιτήρησης παθογόνων – ένα παγκόσμιο ραντάρ πανδημίας… Για τον σκοπό αυτό, καλωσορίζουμε το Παγκόσμιο Κέντρο Ευαισθητοποίησης για την Πανδημία και την Επιδημία του ΠΟΥ. [σελ. 7]».

Η σύνοδος κορυφής της G7 ολοκληρώθηκε στις 13 Ιουνίου 2021. Την επόμενη μέρα, το Ίδρυμα Ροκφέλερ εξέδωσε μια δήλωση αναγνωρίζοντας «την δέσμευση της G7 για την πρόληψη πανδημιών: «Το Ίδρυμα [αναπτύσσει] ένα Ινστιτούτο Πρόληψης Πανδημίας για να συνεργαστεί στενά με την G7 και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας».

Στην Παγκόσμια Συνέλευση Υγείας, ο ΠΟΥ ίδρυσε επίσης το Global Health Emergency Corps μαζί με τον Γερμανό Ομοσπονδιακό Υπουργό Υγείας Karl Lauterbach και τον Chris Elias από το Ίδρυμα Gates. 

Το Global Health Emergency Corps στοχεύει να συγκεντρώσει τα δίκτυα που αναφέρονται παρακάτω, ώστε να είναι «συνδεδεμένα και διαλειτουργικά» (σ.σ. Όλα συγχωνεύονται, έτσι να υπάρξει ένα κέντρο διαχείρισης που θα επιβάλλει αυτά που θέλει – ΕΔΩ!):

  • Παγκόσμιο Δίκτυο Ειδοποιήσεων και Απόκρισης για Επιδημίες («GOARN») με τους περισσότερους από 270 οργανισμούς-εταίρους του.
  • Ιατρικές ομάδες έκτακτης ανάγκης (“EMT”);
  • Health Cluster με τους περισσότερους από 900 συνεργάτες του.
  • Η TEPHINET, με τα 76 επιτόπια εκπαιδευτικά προγράμματα επιδημιολογίας.
  • IANPHI, ένα δίκτυο 115 εθνικών ινστιτούτων δημόσιας υγείας σε 98 χώρες.
  • Περιφερειακά δίκτυα όπως το Αφρικανικό Σώμα Εθελοντών Υγείας της Αφρικανικής Ένωσης, το Σώμα Υγείας της Αμερικής και η Ειδική Ομάδα Υγείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

photo ΑΠΕ-ΜΠΕ/EPA-EPA

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί