Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας λέει ότι η μοναξιά αποτελεί «παγκόσμια απειλή για τη δημόσια υγεία»

Η μοναξιά και η "κοινωνική απομόνωση" δεν αποτελούν επιθυμητές καταστάσεις...

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας δημιούργησε μια διεθνή επιτροπή για τη μοναξιά, ενώ λένε ότι μπορεί να είναι τόσο επιζήμια για την υγεία των ανθρώπων όσο το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.


Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ) έχει δηλώσει ότι η μοναξιά είναι μια πιεστική παγκόσμια απειλή για την υγεία, με τον γενικό χειρουργό των ΗΠΑ να λέει ότι τα αποτελέσματά της στη θνησιμότητα ισοδυναμούν με το κάπνισμα 15 τσιγάρων την ημέρα.

Ο ΠΟΥ δημιούργησε μια διεθνής επιτροπή για τη μοναξιά – με επικεφαλής τον γενικό χειρουργό των ΗΠΑ, Dr Vivek Murthy, και τον απεσταλμένο της Αφρικανικής Ένωσης για τη νεολαία, Chido Mpemba – από 11 υποστηρικτές και υπουργούς της κυβέρνησης, συμπεριλαμβανομένου του Ralph Regenvanu, του υπουργού προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή στο Βανουάτου , και Ayuko Kato, υπουργό αρμόδιο για τα μέτρα για τη μοναξιά και την απομόνωση στην Ιαπωνία.

Όπως αναφέρεται, έρχεται αφότου η πανδημία Covid-19 σταμάτησε την οικονομική και κοινωνική δραστηριότητα, αυξάνοντας τα επίπεδα μοναξιάς, αλλά και εν μέσω μιας νέας συνειδητοποίησης της σημασίας του ζητήματος. Η επιτροπή θα διαρκέσει τρία χρόνια.

«[Η μοναξιά] ξεπερνά τα σύνορα και γίνεται παγκόσμιο πρόβλημα δημόσιας υγείας που επηρεάζει κάθε πτυχή της υγείας, της ευημερίας και της ανάπτυξης», δήλωσε ο Mpemba. «Η κοινωνική απομόνωση δεν γνωρίζει ηλικία ή όρια».

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιτροπής του ΠΟΥ, Dr Vivek Murthy, oι κίνδυνοι για την υγεία είναι τόσο επικίνδυνοι όσο το κάπνισμα έως και 15 τσιγάρων την ημέρα και ακόμη μεγαλύτεροι από εκείνους που σχετίζονται με την παχυσαρκία και τη σωματική αδράνεια.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί