Ο όρος «ευημερία» αλλάζει: Έτσι μας λένε να ζούμε τώρα

Με πρόσχημα την κλιματική απάτη...

Σε ένα άρθρο για την Handelsblatt  , ο επικεφαλής του Γερμανικού Ινστιτούτου Οικονομικών Ερευνών, Marcel Fratzscher, αναφέρεται στις πιθανότητες μιας ριζοσπαστικής πολιτικής για το κλίμα. Στο άρθρο του «Η προστασία του κλίματος δεν βλάπτει την ευημερία», κατηγορεί τους επικριτές της ανύπαρκτης κλιματικής κρίσης, που πιστεύουν ότι τα δισεκατομμύρια των φορολογουμένων για τις λεγόμενες ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η παράλληλη αποβιομηχάνιση της χώρας δεν αυξάνουν ακριβώς την ευημερία αλλά αντιθέτως οδηγούν στην φτωχοποίηση και την από-ανάπτυξη. 

Ο Fratzscher, βλέπει περισσότερες ευκαιρίες παρά κινδύνους για την γερμανική οικονομία, ωστόσο αυτό θα συμβεί μόνο αν αναθεωρήσουμε «την προηγούμενη αντίληψή μας σε σχέση με το τι σημαίνει για εμάς ο όρος ευημερία»!

Συγκεκριμένα γράφει:

«Το γεγονός ότι οι άνθρωποι στην Γερμανία θα πρέπει να εγκαταλείψουν κάποιες συνήθειες τα επόμενα δέκα χρόνια επειδή θα είναι πιο ακριβές ή λιγότερο διαθέσιμες, θεωρείται συχνά ως απώλεια ευημερίας. Αυτό συμβαίνει επειδή οι επιπτώσεις αυτώ των συνηθειών στους ανθρώπους και το περιβάλλον δεν έχουν γίνει κατανοητές».

Για παράδειγμα, λέει, το τέλος της μηχανής εσωτερικής καύσης πρέπει να θεωρείται ως σημαντικό αποτέλεσμα για τη μείωση των αναπνευστικών ασθενειών, ενώ η «γεωργική ανάκαμψη» συμπεριλαμβανομένων των υψηλότερων τιμών του κρέατος πρέπει να θεωρηθεί ως «βιώσιμος χώρος διαβίωσης». Σύμφωνα με τον Fratzscher, η «ανθρωπογενής κλιματική αλλαγή» και όχι τα «μέτρα για την προστασία του κλίματος» ευθύνονται για τον εξαναγκασμό των ανθρώπων «να κάνουν περισσότερες θυσίες». Με άλλα λόγια: κάνει το άσπρο μαύρο!

Στην συνέχεια, ο Fratzscher ισχυρίζεται -χωρίς να το τεκμηριώνει, καθώς ο κόσμος δεν ψάχνεται και απλά αναμασάει τις θεωρίες που του προσφέρουν- ότι «τα ηλεκτρονικά αυτοκίνητα και οι αντλίες θερμότητας είναι τεχνικά πιο αποδοτικά από τους ανταγωνιστές τους που κινούνται με καύσιμο (ΕΔΩ η αλήθεια)». Τέλος, ο Fratzscher τόνισε τον ηγετικό παγκόσμιο ρόλο της Γερμανίας στις «πράσινες τεχνολογίες», ζητώντας «μαζικές επενδύσεις» και περισσότερη «εθνική και παγκόσμια συνεργασία» για τον «οικολογικό μετασχηματισμό», έτσι ώστε οι άνθρωποι να είναι ευτυχισμένοι με τα απολύτως βασικά για να σωθεί δήθεν το περιβάλλον, το οποίο ουδόλως κινδυνεύει!!!

Στο παρελθόν, ο Fratzscher εμφανίστηκε επανειλημμένα ως φιλοκυβερνητικός οικονομολόγος που  συχνά έπεφτε έξω στις προβλέψεις του!!!

Και όμως αυτούς βάζουν μπροστά για το μέγα ψέμα της κλιματικής απάτης!!!

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί