• Αρχική
  • Άρθρα
  • Ο κορωνοϊός και οι αεροψεκασμοί – Η αλήθεια μένει στο σκοτάδι – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από το 2010

Ο κορωνοϊός και οι αεροψεκασμοί – Η αλήθεια μένει στο σκοτάδι – Δείτε ΒΙΝΤΕΟ από το 2010

Ποια είναι η αλήθεια για τους ιούς;

Αποτελούν κάποιοι από αυτούς τελικά βιολογικά όπλα;

Είναι και αυτό μια άποψη, η οποία στριμώχνεται ανάμεσα στις δύο, που ακούγονται αρκετά στις μέρες μας! Πρόκειται για την επικρατούσα (ο ιός είναι πραγματικός αλλά έχει ξεπηδήσει από την φύση) και για την «συνωμοσιολογική» (ο ιός είναι ψεύτικος, οι νεκροί δεν υπάρχουν, θέλουν να μας ελέγξουν).

Και οι δύο απόψεις κρύβουν αλήθεια μέσα τους, η οποία διαχωρίζεται και, ακολούθως, χωρίζει τους Έλληνες σε δύο στρατόπεδα! Ο ιός όμως είναι αληθινός και, εκ των πραγμάτων, χρησιμοποιείται για την επιβολή ορισμένων άβολων μέτρων, τα οποία γίνονται αποδεκτά λόγω υπαρκτού κινδύνου. Ίσως βέβαια, οι ανακοινώσεις των ειδήσεων, ενίοτε, είναι υπερβολικές, εντούτοις οι ιοί υπάρχουν και άρα η ουσιαστική συζήτηση οφείλει να περιστρέφεται, κατά περίπτωση, γύρω από το αν αποτελούν «προϊόντα» της φύσης ή του εργαστηρίου.

Τα προαναφερθέντα θυμίζουν έντονα την διαφωνία περί χημικών αεροψεκασμών. Στην Ελλάδα η συζήτηση έχει επικεντρωθεί στο αν υπάρχουν ή όχι, ενώ σε χώρες, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες, η ύπαρξή τους είναι, σε γενικές γραμμές, γνωστή και παραδεκτή από όλους και η αντιπαράθεση επικεντρώνεται με το κατά πόσο γίνονται για ωφέλιμο σκοπό ή όχι.

Ένας ιός, εφόσον, δεχθούμε την πιθανότητα πως κατασκευάζεται σε εργαστήριο, κάτι που, σε τελική ανάλυση, δεν είναι πια και τόσο δύσκολο (εκτός και αν υποτιμάμε την σημερινή βιοτεχνολογία), είναι πολύ «βολικός» για βιολογική επίθεση, αφού είναι δύσκολο να αποδειχθεί ότι πρόκειται για επίθεση και όχι για φυσιολογική επιδημία.

Το τι ισχύει, οφείλει να μελετηθεί από τους επιστήμονες, στο σύνολό τους και όχι μόνο από συγκεκριμένες ομάδες.

Δείτε ένα βίντεο του Δημοσθένη Λιακόπουλου, σχετικό με τους ιούς, από το 2010:

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.