Ο «ιός» των πάρκων τσέπων «χτύπησε» και τη Θεσσαλονίκη! Στον δρόμο για τις ΒΙΩΣΙΜΕΣ ΠΟΛΕΙΣ

Διαβάζουμε πιο συγκεκριμένα στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο τα εξής:

Το πρώτο πάρκο τσέπης παραδόθηκε σήμερα στους δημότες της Θεσσαλονίκης. Μέχρι τώρα ήταν ένα εγκαταλελειμμένο οικόπεδο επί της οδού Χαλκιδικής 66, στην περιοχή της Ε’ δημοτικής κοινότητας, το οποίο μεταμορφώθηκε σε χώρο πρασίνου και αναψυχής.

Στο πάρκο βρέθηκε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, ο οποίος δήλωσε πως «παραδίδουμε μία όαση σε μια γειτονιά επιβαρυμένη», θυμίζοντας ότι ο χώρος βρίσκεται σε μια περιοχή, όπου ο κεντρικός δήμος υλοποιεί σειρά παρεμβάσεων στο πλαίσιο του ευρύτερου προγράμματός του για εκτεταμένες αναπλάσεις στις γειτονιές.

Ο κ. Ζέρβας εξέφρασε την πεποίθηση ότι το πάρκο τσέπης θα αγκαλιαστεί από τους κατοίκους και σημείωσε πως «είναι στο χέρι καθενός από εμάς να κάνουμε την πόλη μας καλύτερη, πιο φιλική».

Το πάρκο τσέπης δημιουργήθηκε με δωρεά της P&G και τη συνεργασία της Οργάνωσης Γη, τοποθετήθηκαν περίπου 350 θάμνοι και δέντρα, ενώ όλα τα υλικά που χρησιμοποιήθηκαν είναι είτε φυσικά, είτε ανακυκλώσιμα. Επίσης, μπήκαν αυτόνομα φωτοβολταϊκά φώτα, έξυπνο σύστημα ποτίσματος, φωλιές πουλιών, όπως και ταΐστρες και ποτίστρες ζώων.

(φωτο:facebook)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί