Ο Έλληνας Αντιπρόεδρος της Κομισιόν αντιδρά στο “stop” της UEFA στην φωταγώγηση γηπέδου με τα χρώματα των ΛΟΑΤΚΙ

Την αντίθεσή του στην απόφαση της UEFA να απαγορεύσει τη φωταγώγηση της Allianz Arena στα χρώματα του ουράνιου τόξου στον ποδοσφαιρικό αγώνα Γερμανίας-Ουγγαρίας εξέφρασε ο Αντιπρόεδρος της Κομισιόν Μαργαρίτης Σχοινάς.

«Το βρίσκω πολύ δύσκολο να κατανοήσω τι προσπαθεί να κάνει η UEFA πηγαίνοντας ενάντια σε αυτή την πρωτοβουλία του Δημοτικού Συμβουλίου του Μονάχου», τόνισε ερωτηθείς σχετικά.

«Eιλικρινά, δεν βρίσκω καμία λογική εξήγηση γι’αυτό», σημείωσε ο Μαργαρίτης Σχοινάς.

Απάντώντας στην ίδια ερώτηση, στην οποία έγινε αναφορά σε ανάρτησή του από τον περασμένο Απρίλιο, όταν είχε προκύψει το ζήτημα μιας ευρωπαϊκής super league, η οποία έκανε λόγο για αθλητικό μοντέλο με βάση την καθολικότητα, ο κ. Σχοινάς επισήμανε:

«Υπερασπίζομαι ένα ευρωπαϊκό μοντέλο του αθλήματος, το οποίο είναι ανοιχτό στην κοινωνία, το οποίο δεν είναι μόνο για τους πλούσιους και τους ισχυρούς».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι « ήθελαν να παίξουν μεταξύ τους και να μοιραστούν έναν προϋπολογισμό 5 δισ. ευρώ μόνο για τους εαυτούς τους, κόβοντας κάθε δεσμό με τα εθνικά πρωταθλήματα, το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, τον πλούτο της πολιτισμικής και αθλητικής παράδοσης σε όλη την ευρωπαϊκή γεωγραφία».

«Eίμαι πολύ χαρούμενος που η ξεκάθαρη στάση μας σε αυτό επικυρώθηκε σε όλο το πολιτικό φάσμα σε όλη την ΕΕ» υπογράμμισε.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί