Ο Χαράρι μίλησε στην Λαγκάρντ – Μόνο στο ΕΛ όσα είπε: Αρχή με τις «ΚΡΥΦΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ», vid

Δεν είναι τυχαίος και πρέπει όλοι αυτό να το ΧΩΝΕΨΟΥΝ!!!

Η Κριστίν Λαγκάρντ είναι Γαλλίδα δικηγόρος και πολιτικός και νυν Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, ενώ παλιά, όπως όλοι γνωρίζουν, υπήρξε επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ).

Τότε, το 2018, είχε κάνει μία συζήτηση με τον «προφήτη» των διεθνιστών, Νώα Χαράρι, κομμάτια της οποίας θα σας δώσει αποσπασματικά το ΕΛ, καθώς ειπώθηκαν σχεδόν τα πάντα για αυτά που ζούμε τώρα και θα ζήσουμε!!!

Βασικό κομμάτι της κουβέντας δεν θα μπορούσε να μην ήταν η τεχνητή νοημοσύνη, η οποία, επιδιώκεται, με αφορμή την Υγεία, να έχει πρόσβασή ακόμα και στα πιο κρυφά συναισθήματα, στις πιο κρυφές σκέψεις των ανθρώπων.

Μεταξύ άλλων δήλωσε στο πρώτο απόσπασμα που θα δείτε:

«Οι άνθρωποι συχνά σκέφτονται: ”Όχι, δεν πρόκειται να ‘χουμε γιατρούς τεχνητής νοημοσύνης επειδή ένας καλός γιατρός πρέπει όχι μόνο να κάνει διάγνωση από τι πάσχω και να μου συστήσει θεραπεία, αλλά πρέπει να καταλάβει την συναισθηματική μου κατάσταση. Πρέπει να λάβει υπόψιν του τους φόβους μου, τον θυμό μου την κατάθλιψή μου. Είναι μέρος της θεραπείας μου. Μια τεχνητή νοημοσύνη δεν θα μπορέσει ποτέ να το κάνει αυτό!!!”

Ωστόσο, αυτό στην πραγματικότητα δεν έχει λογική επειδή, τουλάχιστον σύμφωνα με όσα μας λέει η βιολογία σήμερα,ο θυμός, ο φόβος και η κατάθλιψη είναι κι αυτά βιοχημικές διαδικασίες, βιοχημικά πρότυπα, ακριβώς όπως η γρίπη ή ο καρκίνος… Αν η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να διαγνώσει την γρίπη, μπορεί επίσης να διαγνώσει και τον θυμό.

Και το γεγονός ότι δεν έχει δικά της συναισθήματα στην πραγματικότητα την καθιστά σε πολλές περιπτώσεις, πολύ καλύτερη επειδή δεν έχει καθόλου περισπασμούς…

(…)

Στην πραγματικότητα ο κίνδυνος, νομίζω, είναι ότι οι άνθρωποι θα συνηθίσουν τόσο πολύ τους υπολογιστές, οι οποίοι θα έχουν τόση πολλή κατανόηση κι ότι ”αυτός πραγματικά με καταλαβαίνει τόσο βαθιά”, ”ενδιαφέρεται ακόμη και για το ελάχιστο των συναισθημάτων μου” που οι άνθρωποι θα ‘ναι ανίκανοι να τους συναγωνιστούν!!!!!».

scr

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί