Για την νόμιμη απουσία από την εργασία όσων νοσούν και την αποζημίωση από τους εργοδότες, τα πιστοποιητικά νόσησης και τα ραντεβού για εμβολιασμό μίλησε στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
Σύμφωνα με τον κ. Γεωργαντά νόμιμη θεωρείται η απουσία από την εργασία όταν υπάρχει βεβαίωση με έλεγχο με μοριακό ή rapid τεστ.
Παράλληλα, διευκρίνισε ότι για τους ανεμβολίαστους για να λάβουν πιστοποιητικό νόσησης χρειάζεται να έχουν μοριακό τεστ, ενώ για τους εμβολιασμένους αρκεί και το rapid test.
Σημείωσε ακόμα ότι το πιστοποιητικό νόσησης εκδίδεται μετά από 14 ημέρες από την νόσηση και ισχύει για 3 μήνες.
Ο κ. Γεωργαντάς αποκάλυψε ακόμα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο προσωρινής ακύρωσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού σε πλήρως εμβολιασμένους που νοσούν, μέχρι την έκδοση του πιστοποιητικού νόσησης.
Αυτή η απόφαση αναμένεται να παρθεί στον απόηχο καταγγελιών πως αρκετοί εμβολιασμένοι πλέον ενώ νοσούν μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα δίχως καμία καραντίνα, ακόμα κι αν έχουν θετικά τεστ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κατάρ: Η επίθεση στο Ρας Λαφάν θα έχει “μεγάλες επιπτώσεις” στον ανεφοδιασμό με φυσικό αέριο παγκοσμίως
- Κρεμλίνο: Οι συνομιλίες για την Ουκρανία “βρίσκονται σε παύση” λόγω του πολέμου στο Ιράν
- Ρομποτικό ψάρι φαίνεται και κινείται σαν αληθινό, Vid
- Το Ιράν προειδοποιεί ότι δεν θα επιδείξει “καμία αυτοσυγκράτηση” στην περίπτωση μιας νέας επίθεσης
- «Ανάκληση των Patriot και επιστροφή στην Ελλάδα των Ελλήνων στρατιωτικών», ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ
- Μαρινάκης: Η αμυντική διάταξη της χώρας δεν τίθεται υπό διαπραγμάτευση
- Ρωσία για TurkStream: Η εντατικοποίηση των ουκρανικών επιθέσεων απειλεί τις διαδρομές εξαγωγών αερίου
- Δολοφονία 20χρονου στην Καλαμαριά – Κακουργηματική δίωξη στα δύο άτομα που ήταν μαζί με το θύμα
- Σ. Φάμελλος: «Η κυβέρνηση επιλέγει μέτρα περιορισμένης εμβέλειας για να βγει από την υποχρέωση»
- Θεσσαλονίκη: Επιχείρηση καλλωπισμού του άξονα της Δ. Γούναρη – Σβήνονται γκράφιτι, καθαρίζεται ο δημόσιος χώρος









