Η οργάνωση Last Generation ανακοίνωσε ότι οκτώ ακτιβιστές διέκοψαν ή περιόρισαν την πτητική δραστηριότητα στα αεροδρόμια του Βερολίνου, της Κολονίας/Βόννης, της Νυρεμβέργης και της Στουτγάρδης και δημοσίευσε φωτογραφίες όπου ακτιβιστές είχαν κολλήσει τα χέρια τους με κόλλα στον ασφαλτοτάπητα του αερολιμένα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι ακτιβιστές δεν εισήλθαν στον διάδρομο απογείωσης/προσγείωσης.
Δείτε ΒΙΝΤΕΟ ΕΔΩ
Το αεροδρόμιο της Νυρεμβέργης, σύμφωνα με ανακοίνωσή του στο Facebook, ανέστειλε τις πτήσεις για περίπου μια ώρα εξαιτίας των ακτιβιστών, με αποτέλεσμα έξι πτήσεις να καθυστερήσουν, μία να ακυρωθεί και μία ακόμα να εκτραπεί σε άλλο αερολιμένα. Στο αεροδρόμιο Κολονίας/Βόννης, οι πτήσεις εκτελούνται κανονικά μετά τις 08.25 ώρα Ελλάδας, αφού διεκόπησαν νωρίτερα σήμερα, ενώ και πάλι αναμένεται να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις, σύμφωνα με ανακοίνωση του αεροδρομίου μέσω Χ.
Η αστυνομία βρισκόταν στο αεροδρόμιο του Βερολίνου και ήταν σε θέση να απομακρύνει τους δύο διαδηλωτές που είχαν εισέλθει στην ελεγχόμενη περιοχή ασφαλείας του αερολιμένα, παραβιάζοντας έναν φράκτη, χωρίς να επηρεαστεί η πτητική δραστηριότητα, δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας.
Στο αεροδρόμιο της Στουτγάρδης, σύμφωνα με ανακοίνωση της διαχειρίστριας εταιρίας του, δεν επηρεάστηκε η πτητική δραστηριότητα καθώς τα δύο άτομα που μπλόκαραν βοηθητικό διάδρομο συνελήφθησαν άμεσα από την αστυνομία.
Η οργάνωση Last Generation έχει αναφέρει αρκετές χώρες στην Ευρώπη και τη Βόρεια Αμερική όπου δήλωσε ότι σχεδιάζονται αντίστοιχες κινητοποιήσεις στο πλαίσιο ευρύτερης εκστρατείας, που ζητά από τη γερμανική κυβέρνηση να επιδιώξει να κλειστεί παγκόσμια συμφωνία για τερματισμό της χρήσης πετρελαίου, αερίου και άνθρακα έως το 2030.
Η Γερμανίδα υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ δήλωσε μέσω Χ ότι οι «εγκληματικές ενέργειες» των διαδηλωτών είναι «επικίνδυνες και ανόητες». Σύμφωνα με την ίδια, το υπουργείο έχει προτείνει αυστηρές ποινές φυλάκισης για τέτοιες ενέργειες και υποχρεώνει τα αεροδρόμια να προχωρήσουν σε σημαντικές βελτιώσεις στο θέμα της ασφάλειας των εγκαταστάσεών τους.
(ΑΠΕ -ΜΠΕ / photo: freepik)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τυχαίο; Τρεις μέρες πριν την απόπειρα επίθεσης στο σπίτι του Πούτιν, ο Ζελένσκι ευχόταν για τον θάνατό του, vid
- Πού αποσκοπεί η τακτική των διεθνιστών της ΕΕ να μιλούν για πιθανό πόλεμο με την Ρωσία;
- Μ.Χαρακόπουλος: Οι άγονες αντιπαραθέσεις υπονομεύουν το συλλογικό μας μέλλον
- Ηράκλειο: Αλλαγές στο εκτελεστικό σχήμα της δημοτικής αρχής
- Επιπλέον καταβολές επιστροφής ενοικίου 8,9 εκ ευρώ σε 39,3 χιλιάδες δικαιούχους
- Η μεγαλύτερη βασιλόπιτα της Ελλάδας και φέτος στο Περιστέρι – 10 μέτρα, 100 τόνοι (photo, vid)
- Κ. Γκίλφοϊλ: Η συμμαχία Ελλάδας-ΗΠΑ «να λάμψει ακόμα πιο φωτεινά την επόμενη χρονιά»
- Σουηδία: Τροχαίο με λεωφορείο στην Στοκχόλμη – Τουλάχιστον 10 τραυματίες
- Ολλανδία: Συνελήφθη Σύρος που φέρεται να απειλούσε να διαπράξει επίθεση κάπου στην Ευρώπη
- Η Φίνος Φιλμ αποχαιρετά το 2025 με ένα χιουμοριστικό βίντεο που τα έχει όλα!









