Ένας μικρός χαμός παρατηρείται το τελευταίο διάστημα σε κατά τόπους Αστυνομικά Τμήματα.
Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Κοζάνη είναι μερικές από τις πόλεις που έχουν παρατηρηθεί ουρές πολιτών που θέλουν να ανανεώσουν τις ήδη υπάρχουσες ταυτότητές τους.
Κι αυτό με σκοπό να αποφύγουν τις νέες ταυτότητες σε μέγεθος πιστωτικής κάρτας (όπως δηλαδή είναι εδώ και χρόνια τα διπλώματα οδήγησης).
Πολλά ΜΜΕ βρήκαν…ευκαιρία να «χτυπήσουν» όλους εκείνους που δικαιολογημένα ανησυχούν για τις τεχνολογίες προώθησης του καταναγκασμού και του ελέγχου, αρχίζοντας τις ειρωνείες.
Από την άλλη είναι γεγονός οι ουρές έξω από ΑΤ από ανήσυχους πολίτες. Ορισμένοι εξ αυτών παροτρύνονται από πολιτικές οργανώσεις ή έχουν θρησκευτικού τύπου κίνητρα.
Ένα άλλο γεγονός είναι οι πρόσφατες διαβεβαιώσεις του μέχρι πρότινος Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νότη Μηταράκη, σχετικά με τα χαρακτηριστικά των νέων ταυτοτήτων:
«Δεν θα έχουν κανένα σύστημα γεωεντοπισμού, αλλά θα είναι έγγραφα με ειδικές προδιαγραφές που δεν θα παραχαράσσονται και θα ενισχύουν την ασφάλεια του πολίτη. Οι νέες ταυτότητες θα έχουν μορφή πιστωτικής κάρτας και το κόστος για την έκδοσή τους θα ανέρχεται σε 10 ευρώ, όπως έχει προβλεφθεί από το 2018. Η ημερομηνία λήξης τους θα είναι 10 χρόνια μετά την έκδοση».
Σύμφωνα πάντα με τον ίδιο, οι νέες ταυτότητες θα παρουσιαστούν στην ερχόμενη ΔΕΘ.
freepik photo
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν, Κίνα, Β. Κορέα και τώρα Ινδία! Ιστορική συμφωνία με Πούτιν για ανάπτυξη στρατευμάτων
- Eurovision 2026: Ποιές χώρες επιστρέφουν και ποιές θα μποϊκοτάρουν τον διαγωνισμό
- Οδησσός: Επίθεση ρωσικών drones τους… χάλασε το γεύμα σε εστιατόριο, vid
- Τραμπ για Ουκρανούς: «Δεν αρχίζεις έναν πόλεμο με κάποιον 20 φορές μεγαλύτερό σου, ελπίζοντας πως θα σου δώσουν κάποιους πυραύλους»
- Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης σε αγρότες: «Όσο νωρίτερα έρθετε σε διάλογο με την κυβέρνηση τόσο το καλύτερο»
- Λιακόπουλος: Η αλήθεια για τους αγρότες με δύο λόγια
- Αναβλήθηκε για το 2026 η δίκη των δύο αγροτών του μπλόκο της Νίκαιας
- Προβλημάτισε η εικόνα του Ζελένσκι: Δεν πάνε καλά τα πράγματα για το Ουκρανονάτο – Video
- Εκπρόσωπος ΝΔ: Να μην γίνει η κινητοποίηση των αγροτών, ταλαιπωρία των πολιτών
- Επικό ΒΙΝΤΕΟ: Αλλοδαπός βγαίνει από φορτηγό και «παγώνει» όταν ακούει για τη Ρωσία









