Νέες αποκαλύψεις-«ΦΩΤΙΑ» για τα ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΠΕΙΡΑΜΑΤΑ των ΗΠΑ στην Αν. Ευρώπη: «Κατέστρεφαν τη γεωργία ολόκληρων κρατών»

Ξεμπρόστιασμα από τους Ρώσους!

Σε συνέχεια προηγούμενων αποκαλύψεων σχετικά με τον βρώμικο ρόλο της Δύσης -και ιδίως των ΗΠΑ- στην κατασκευή βιοόπλων στο “κατώφλι” της Ρωσίας, το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε τα εξής:

.

«Έχουμε επισημάνει προηγουμένως τη σημασία των αποτελεσμάτων των στρατιωτικών-βιολογικών έργων με την κωδική ονομασία UP για το Πεντάγωνο.
Σημειώστε την έκθεση που ετοίμασαν για το Υπουργείο Άμυνας των ΗΠΑ οι Black & Veatch και Metabiota. Σύμφωνα με το έγγραφο, τα κτηνιατρικά έργα με την κωδική ονομασία «TAP» υλοποιήθηκαν ταυτόχρονα με τα έργα U-P στην Ουκρανία.

◽️ Η κύρια κατευθυντήρια γραμμή τους έγκειται σε οικονομικά σημαντικές λοιμώξεις καραντίνας ικανές να βλάψουν τη γεωργία πολλών χωρών και ολόκληρων περιοχών, όπως η αφρικανική πανώλη των χοίρων (ASF), η κλασική πανώλη των χοίρων, η υψηλής παθογονικότητας γρίπη των πτηνών και η νόσος του Newcastle.

Η αφρικανική πανώλη των χοίρων με δύο έργα αφιερωμένα σε αυτό το παθογόνο αντιπροσώπευε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους στρατιωτικούς βιολόγους των ΗΠΑ.


Το έργο TAP-3 είχε ως στόχο να μελετήσει την εξάπλωση του παθογόνου ASF μέσω άγριων ζώων. Στο πλαίσιό της είχαν εξεταστεί οι διαδρομές μετανάστευσης αγριόχοιρων μέσω της Ουκρανίας. Το έργο TAP-6 κλιμάκωσε αυτή τη διαδικασία σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.

Η μελέτη πληθυσμών φορέων επικίνδυνων ζωονοσογόνων λοιμώξεων πραγματοποιήθηκε από το προσωπικό του Ινστιτούτου Νέων Παθογόνων του Πανεπιστημίου της Φλόριντα (Gainesville) στις περιοχές Volyn, Rovno, Zhitomir και Chernigov της Ουκρανίας, καθώς και στις περιοχές που συνορεύουν με τη Λευκορωσία και τη Ρωσία.

Σημειώστε την επιδείνωση της κατάστασης της αφρικανικής πανώλης των χοίρων στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης: Σύμφωνα με το Διεθνές Γραφείο Επιζωοτιών, από το 2014 έχουν καταγραφεί κρούσματα στη Λετονία (4.021 κρούσματα), την Εσθονία (3.814) και τη Λιθουανία (4.201). Στην Πολωνία, έχουν εντοπιστεί περισσότερα από 13.000 κρούσματα ΑΠΧ και οι γεωργικές απώλειες από τη νόσο έχουν ξεπεράσει τα 2,4 δισεκατομμύρια ευρώ».

(φωτο:pixabay)

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί