Νέα Σμύρνη: Κόβει φώτα και θέρμανση ο Δήμος από τα σχολεία της περιοχής (vid)

Η ενεργειακή κρίση φέρνει περικοπές και… στα σχολεία

με αποτέλεσμα ο Δήμος Νέας Σμύρνης να στέλνει επιστολή προς τους διευθυντές των σχολείων και τους συλλόγους Γονέων του δήμου, με την οποία τούς ζητά να… «περιορίσουν» τη θέρμανση και τον φωτισμό μέσα στις σχολικές αίθουσες. Εξετάζεται η θέρμανση να ανοίγει μόνο τις πολύ πρωινές ώρες και μετά να μένει κλειστή, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για μαθητές και δασκάλους/καθηγητές, αλλά και για την ίδια την εκπαιδευτική διαδικασία.

Όπως αναφέρεται μεταξύ άλλων στην επιστολή, «λαμβάνοντας υπόψη τις δυσάρεστες ανατιμήσεις των τιμολογίων ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου θεωρούμε σημαντική τη δική σας παρέμβαση προκειμένου να πετύχουμε εξοικονόμηση πόρων από τις δαπάνες λειτουργικών εξόδων των σχολείων μας». Τονίζεται μάλιστα ότι «είναι σημαντικό επίσης να περιοριστεί η κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας κατά τις πρωινές ώρες καθώς και η χρήση του φυσικού αερίου μόνο κατά τις κρύες μέρες και πολύ πρωινές ώρες». Εξάλλου η δημοτική αρχή θεωρεί «δεδομένο ότι οι παραχωρήσεις σχολικών χώρων για εξωσχολικές δραστηριότητες θα γίνονται κατά προτίμηση σε πρωινές ώρες και όπου αυτό είναι αδύνατο δε θα γίνεται χρήση φυσικού αερίου για τη θέρμανση των χώρων».

Η πρόεδρος Συλλόγων και Κηδεμόνων Αττικής, Στέλλα Βαλαβάνη, μιλώντας στο Open, επισημαίνει ότι με αυτή την επιστολή «στέλνουν τα παιδιά μας στο κρύο», ενώ όπως εξηγεί, με τα ανοιχτά παράθυρα λόγω κορονοϊού το πρόβλημα θα είναι ακόμα μεγαλύτερο. Επίσης, αναφέρει πως με αυτό τον τρόπο αναστέλλονται και εξωσχολικές δραστηριότητες που πραγματοποιούνται στα σχολεία τα απογεύματα, καθώς χωρίς θέρμανση δεν μπορεί να γίνει τίποτα.

reader/eurokinissi

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί