Νέα γενιά αγροτών στην Ελλάδα – Η ευχή της Ατζέντας 21

 Μετά την Παιδεία, ο Ο.Η.Ε. επεμβαίνει μέσω του Κράτους και στην εκπαίδευση των αγροτών,

τους οποίους μυεί στις ιδέες της Ατζέντας 21

Με το βλέμμα στραμμένο στην ελληνική γη και τις σημερινές απαιτήσεις των αγροτών το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, ο φορέας που διαχειρίζεται το κληροδότημα της Ιφιγένειας Ανδρέα Συγγρού, μέσα στο φερώνυμο Άλσος της Αττικής, υλοποιεί πολλά εκπαιδευτικά προγράμματα μαθητής και κατάρτισης για τους αγρότες συνδέοντας την παράδοση και την εμπειρία με την καινοτομία και τον εκσυγχρονισμό, όπως αναφέρεται.

Ακολουθώντας τα παγκοσμιοποιητικά πρότυπα, ο Έλληνας αγρότης πλέον επιμορφώνεται  σε σεμινάρια του Ινστιτούτου Γεωπονικών Επιστημών τα παρακολουθούν περί τα 1.000 άτομα ανά εκπαιδευτική περίοδο.

Το Ινστιτούτο Γεωπονικών Επιστημών, στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών του δραστηριοτήτων υλοποιεί προγράμματα περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και έτσι όταν έρθει η ώρα, όλοι οι αγρότες θα αποσυρθούν στις «πράσινες» πόλεις-γκέτο της Ατζέντας 21 και θα καταπιαστούν με την αστική γεωργία, καθώς επιδιώκεται η απαγόρευση εξόδου στην φύση, προκειμένου αυτή να αναζωογονηθεί.

Η «πράσινη» εκπαίδευση των αγροτών θα επιβάλλει συγκεκριμένο τρόπος σκέψης και δράσης, ο οποίος θα λαμβάνει υπόψη δήθεν πάνω απ’ όλα το περιβάλλον, ενώ στην πραγματικότητα η γεωργία θα προσαρμοστεί στις «επιταγές» της Ατζέντας 21 που προωθεί την πλήρη εξάρτησή της από τις νέες τεχνολογίες και τα δήθεν «οικολογικά» φυτοφάρμακα των πολυεθνικών.

Την ίδια ώρα, η ινδική εταιρεία κατασκευής αγροτικών οχημάτων Mahindra&Mahindra,Trringo ανέπτυξε εφαρμογή, οποία επιτρέπει στους χρήστες- αγρότες που χρειάζονται τρακτέρ κατά καιρούς, αλλά δεν αντέχουν οικονομικά την αγορά και δεν θέλουν να νοικιάσουν με «συμβατικό» τρόπο- να αποκτήσουν εύκολα και γρήγορα ένα τρακτέρ, για όσο το χρειάζονται.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, η διάθεση της εφαρμογής άρχισε τον Σεπτέμβριο στην επαρχία Καρνατάκα και σύντομα θα είναι διαθέσιμη σε άλλες αγροτικές επαρχίες όπως η Γκουχαράτ, η Μαντχία Πραντές, η Μαχαράστρα και το Ραχασθάν.

Ο αγρότης μπορεί να χρησιμοποιήσει την εφαρμογή για να προσδιορίσει τι χρειάζεται και πότε, και η εταιρεία αποστέλλει το τρακτέρ και έναν οδηγό από ένα από 20 «hubs» στην Καρνατάκα. Το μηχάνημα μπορεί να ανήκει στο ίδιο το Trringo ή σε κάποιον ιδιώτη που το διαθέτει για αυτόν τον σκοπό, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή για να «κλείνει» ενοικιάσεις.

Τα πάντα θα εξαρτώνται από τις πολυεθνικές! Ακόμα και τα τρακτέρ! Και φυσικά χωρίς υποταγή στο παγκόσμιο κράτος, τίποτα δεν θα παρέχεται.

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...