Νέα Εποχή: Πανεπιστήμιο στις ΗΠΑ έχει “μάθημα” με θέμα: “Είναι ο θεός queer;” – “Queer και τρανς σπουδές”

Ο κατάλογος μαθημάτων 2023-2024 του Πανεπιστημίου του Σικάγο περιλαμβάνει ένα μάθημα θρησκευτικών σπουδών με θέμα "Queering God", το οποίο αναφέρεται ότι εφαρμόζει την ιδεολογία LGBTQ+ σε διαφορετικές θρησκείες και εξετάζει τους τρόπους με τους οποίους το φύλο επαναπροσδιορίζεται στη θεολογία.

Τι αναφέρεται στην περιγραφή του μαθήματος!

“Μπορεί ο θεός να είναι σύμμαχος στη δημιουργία queer κόσμου; Είναι ο θεός queer; Τι σχέση έχει η queerness με τις θρησκείες; Αυτό το μάθημα εισάγει τους φοιτητές σε θεμελιώδεις έννοιες στις queer και trans σπουδές εστιάζοντας σε queer θρησκευτικές θεολογίες», αναφέρεται στην περιγραφή του μαθήματος .

«Θα αναλύσουμε τους τρόπους με τους οποίους οι σύγχρονοι καλλιτέχνες, ακτιβιστές και μελετητές χρησιμοποιούν τη θεολογία για να ξανασκεφτούν το φύλο και να πειραματιστούν με νέες σχεσιακές μορφές», συνεχίζει. “Οι αναγνώσεις μας θα περιλαμβάνουν μια ποικιλία ειδών: απομνημονεύματα, επιστολές, ερμηνεία γραφής και μυθιστόρημα. Δεν θα υπάρχει τεκμήριο προηγούμενης γνωριμίας με οποιοδήποτε από τα αναγνώσματα ή θέματα που συζητήθηκαν, ή με οποιαδήποτε ακαδημαϊκή θεολογία ή queer θεωρία. “

Από το φθινόπωρο του 2023, οι μαθητές μπορούν να παρακολουθήσουν το μάθημα που διδάσκει η Olivia Bustion, η οποία απέκτησε το πτυχίο Master of Divinity από το UChicago το 2014 και επί του παρόντος εργάζεται σε ένα διδακτορικό πρόγραμμα στη θεολογία στο σχολείο.

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί