Μία ημέρα πριν την έναρξη των Χειμερινών Παραολυμπιακών Αγώνων στο Πεκίνο, η Διεθνής Παραολυμπιακή Επιτροπή (IPC) απαγόρευσε ολοκληρωτικά την συμμετοχή των Ρώσων και των Λευκορώσων αθλητών, ανατρέποντας προηγούμενη απόφαση που τους επέτρεπε να συμμετάσχουν χωρίς εθνικά διακριτικά.
Αιτία της απόφασης αυτής, είναι η εισβολή της Ρωσίας με την υποστήριξη και της Λευκορωσίας στην Ουκρανία, και μάλιστα σε περίοδο που καλύπτεται από την Ολυμπιακή Εκεχειρία.
Με προγενέστερη ανακοίνωση η IPC είχε δηλώσει ότι οι αθλητές αυτοί θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στους Αγώνες με ουδέτερα χρώματα, μια απόφαση που προκάλεσε σοβαρότατες αντιδράσεις και απειλές μποϊκοτάζ από πολλές χώρες.
Η Ρωσική Παραολυμπιακή Επιτροπή χαρακτήρισε «παράνομη» την απόφαση της Διεθνούς Παραολυμπιακής Επιτροπής να αποκλείσει τους Ρώσους αθλητές από τους Χειμερινούς Παραολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνο.
Μάλιστα τόνισε πως διατηρεί το δικαίωμα να υπερασπιστεί τα συμφέροντα της στον αθλητισμό με όλα τα νόμιμα μέσα.
photo pixabay
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ο «χάρτης» των πληρωμών από τον e-ΕΦΚΑ και τη ΔΥΠΑ έως τις 12 Δεκεμβρίου
- Το κρασί, το ελαιόλαδο και ο πολιτισμός της Πελοποννήσου «κέρδισαν» τους Ιταλούς
- Παγκόσμιος «σεισμός» με την νέα Στρατηγική Εθνικής Ασφαλείας των ΗΠΑ! Αλλάζουν ΟΛΑ με Ρωσία και ΝΑΤΟ
- Περιστέρι: Χειροπέδες σε 51χρονο για διάρρηξη ΑΤΜ τον Μάρτιο του 2024
- Ποιοι σταθμοί του Μετρό θα κλείσουν αύριο, Σάββατο, με εντολή της ΕΛΑΣ
- Στο τελωνείο Ευζώνων οι αγρότες – Μέχρι ποιά ώρα αποφασίστηκε ο αποκλεισμός του
- Ο επικεφαλής της Χεζμπολάχ δηλώνει ότι το κίνημά του στηρίζει τη διπλωματική προσέγγιση Βηρυτού-Ισραήλ
- Συμφωνία της Meta με ΜΜΕ για την ενσωμάτωση του περιεχομένου τους στην Meta AI
- Ένας… διαφορετικός Άγιος Βασίλης έρχεται φέτος στην Ευρώπη, vid
- Μαρινάκης για αγρότες: Δεν μπορεί να γίνει διάλογος τη στιγμή που λαμβάνουν χώρα σοβαρά επεισόδια









