Να τα βλέπουν και οι δικοί μας ψηφοφόροι αυτά! Κυβερνητικός εταίρος στη Γερμανία υποσχόταν ότι οι ανεμβολίαστοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις

Και τελικά έγινε το ακριβώς αντίθετο!

«Με το FDP, οι ανεμβολίαστοι δεν θα υφίστανται διακρίσεις», υποσχόταν πριν από τις εκλογές ο αρχηγός των Φιλελευθέρων και σημερινός υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Κρίστιαν Λίντνερ, όπως φαίνεται σε βίντεο που κυκλοφόρησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των δημοκρατικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας και αναθεωρούμε όταν υπάρχουν νέα στοιχεία», απαντά τώρα το FDP.

Στο βίντεο που κυκλοφόρησε, ο κ. Λίντνερ, στο πλαίσιο κάποιας προεκλογικής εκδήλωσης, συνομιλεί με οπαδό της Μπορούσια Ντόρτμουντ και διαμαρτύρεται για το γεγονός ότι η ομάδα του έχει αποκλείσει τους ανεμβολίαστους από το γήπεδο. «Μπορείς να γίνεις μέλος του FDP. Είμαστε της άποψης ότι οι ανεμβολίαστοι δεν πρέπει να υφίστανται διακρίσεις». 

Στη συνέχεια, ο αρχηγός των Φιλελευθέρων αναφέρει ότι «σε μια κοινωνία όπου τόσοι πολλοί εμβολιάζονται, οι μη εμβολιασμένοι μπορούν στη χειρότερη περίπτωση να θέσουν σε κίνδυνο τον εαυτό τους, γι’ αυτό και οι ανεμβολίαστοι θα πρέπει να μπορούν να πάνε στο εστιατόριο, ίσως με την προϋπόθεση του αρνητικού τεστ, το οποίο δεν θα πρέπει να πληρώνουν οι ίδιοι, αλλά η κοινότητα αλληλεγγύης».

Να θυμίσουμε ότι σε όλη τη Γερμανία ισχύει ο κανόνας 2G+, ο οποίος επιτρέπει την πρόσβαση στην εστίαση μόνο σε εμβολιασμένους οι οποίοι προσκομίζουν αρνητικό τεστ 24ώρου, ενώ εξαιρούνται μόνο όσοι έχουν ολοκληρώσει και τον ενισχυτικό εμβολιασμό.

Οι ανεμβολίαστοι αποκλείονται εντελώς και μπορούν πλέον να επισκέπτονται μόνο τους χώρους λατρείας ή τα καταστήματα με είδη πρώτης ανάγκης. Με αρνητικό τεστ μπορούν να χρησιμοποιούν και τα Μαζικά Μέσα Μεταφοράς.

Αναφερόμενη στο θέμα που δημιουργήθηκε με την κυκλοφορία του βίντεο, η αρμόδια του FDP για θέματα Υγείας Κριστίνε Ούλμαν κάλυψε τον αρχηγό της, επισημαίνοντας ότι «διατηρούμε την ισορροπία μεταξύ των δημοκρατικών ελευθεριών και της προστασίας της υγείας».

Είναι φυσικά απαραίτητο, δήλωσε, τα μέτρα να επανεκτιμώνται, όταν αλλάζει η κατάσταση. «Και η Όμικρον άλλαξε την κατάσταση», είπε χαρακτηριστικά.

(protothema)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί