«Μυστικό» δείπνο με εκπροσώπους της Μαρωνίτικης κοινότητας Κύπρου πραγματοποίησε το περασμένο Σάββατο στα κατεχόμενα ο λεγόμενος « Υπουργός Εξωτερικών» του ψευδοκράτους Κουντρέτ Οζερσάι. Πληροφορίες αναφέρουν πως παρών στην συνάντηση ήταν και ο Αντιπρόσωπος της Θρησκευτικής Ομάδας των Μαρωνιτών Γιαννάκης Μούσας. Αντικείμενο της συνάντησης, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ήταν η επίλυση κάποιων προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι Μαρωνίτες με τον Οζερσάι να ανταποκρίνεται.
Υπενθυμίζεται ότι η ψευδοκυβέρνηση είχε εκφράσει κατά το παρελθόν την πρόθεση της να εφαρμόσει «μοντέλο Κορμακίτη» και στα Καρπάσια.
Ο ίδιος ο Οζερσάι είχε πρωτοστατήσει στις εργασίες για την επανεγκατάσταση των Μαρωνιτών στα κατεχόμενα χωριά τους.
Τον Ιούνιο του 2019 στο δείπνο που έγινε στο σπίτι του Γιαννάκη Μούσα συναντήθηκαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και Κουντρέτ Οζερσάι
Από Simgalive, φωτο unsplash
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Επικίνδυνα «παιχνίδια» στην Μέση Ανατολή: Προς ποιούς εξέδωσε προειδοποίηση το Ιράν
- Οι βομβαρδισμοί από Ισραήλ και ΗΠΑ έχουν προκαλέσει ζημιές σε 120 μουσεία και ιστορικά κτίρια στο Ιράν, σύμφωνα με τις αρχές
- Εκσυγχρονίζεται ο μηχανισμός επιδημιολογικής επιτήρησης του ΕΟΔΥ
- Δημοσίευση προγραμμάτων κατάρτισης στο νέο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ
- Κινεζικά πλοία δεν τόλμησαν να διέλθουν από το στενό του Χορμούζ παρά τις διαβεβαιώσεις του Ιράν
- Βομβαρδισμοί σε πυρηνικό αντιδραστήρα βαρέος ύδατος, σύμφωνα με ιρανικά ΜΜΕ
- Το Ιρακινό Κουρδιστάν καλεί τη Βαγδάτη να φροντίσει ώστε να σταματήσουν οι επιθέσεις φιλοϊρανικών “πολιτοφυλακών”
- Έναρξη συνεργασίας Ελλάδας – ΗΠΑ για την εντατικοποίηση επιστροφών παράνομων μεταναστών
- Στη Βουλή τη Δευτέρα η ΠΝΠ για την επιδότηση καυσίμων και τα μέτρα στήριξης
- Γαλλία: Επικρίνουν δημοσιογράφο που πήρε συνέντευξη από τον Ρώσο ΥΠΕΞ









