• Αρχική
  • Άρθρα
  • «Μπλόκο» στις διακοπές των Ελλήνων της Αυστραλίας: Η απογοήτευση οδηγεί σε προτάσεις καταναγκασμού κι ελέγχου

«Μπλόκο» στις διακοπές των Ελλήνων της Αυστραλίας: Η απογοήτευση οδηγεί σε προτάσεις καταναγκασμού κι ελέγχου

australia unsplash
Παρά το ότι η Αυστραλία έχει πετύχει την αναχαίτηση του κορωνοιού, τα αυστηρότατα μέτρα συνεχίζονται με τους πολίτες να εκλιπαρούν για λίγη ελευθερία προτείνοντας ακόμα και μέτρα ελέγχου με βραχιολάκι.

Όπως είπε στο iefimerida ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης Βασίλης Παπαστεργιάδης:

«Εδώ κυκλοφορούμε κανονικά , αγκαλιαζόμαστε και πηγαίνουμε σε εκδηλώσεις με χιλιάδες άτομα. Για να προστατέψει αυτή την κατάσταση η αυστραλιανή κυβέρνηση όμως ανακοίνωσε πρόσφατα ότι πιθανότατα θα απαγορεύσει στους πολίτες της να εγκαταλείψουν τη χώρα. Η πρόθεση της κυβέρνησης είναι τα σύνορα να παραμείνουν κλειστά μέχρι τα μέσα του 2022, δηλαδή τουλάχιστον για ένα ακόμη έτος» λέει ο κ.

Αυτό όπως ανέφερε προκάλεσε την απογοήτευση των Ελλήνων που ζουν εκεί.

«Έχω λάβει πολλές κλήσεις από Έλληνοαυστραλούς που μου λένε ότι δεν κατανοούν γιατί δεν μπορούν να ταξιδέψουν στην Ελλάδα αν είναι εμβολιασμένοι

Ο πόθος για να έρθουν στην Ελλάδα θα οδηγήσει σε πρόταση για βραχιολάκι

Ο Βασίλης Παπαστεργιάδης τόνισε στο iefimerida, ότι πρέπει να βρεθεί μια λύση για να μπορούν οι άνθρωποι να συνδέονται παγκοσμίως με ασφαλείς χώρες, ιδίως όταν έχουν εμβολιαστεί.

«Θα συναντηθώ σύντομα με τον υπουργό Υγείας της Αυστραλίας για να του θέσω αυτό το ζήτημα και να εξηγήσω την ανάγκη για μια εναλλακτική λύση στο κλείσιμο των συνόρων τουλάχιστον για τους εμβολιασμένους .Ίσως μια λύση θα ήταν να επιτρέπονται κατ’ εξαίρεση εμβολιασμένοι Αυστραλοί να ταξιδεύουν στην Ελλάδα και κατά την επιστροφή τους, να μην υποχρεώνονται σε καραντίνα 14 ημερών σε ένα ξενοδοχείο όπως ισχύει σήμερα αλλά να τους επιτρέπεται η καραντίνα στο σπίτι με βραχιόλι όπως συμβαίνει στη Σιγκαπούρη. Το βραχιόλι αυτό παρακολουθεί τους ανθρώπους αν φύγουν από το σπίτι τους κατά τη διάρκεια των 14 ημερών ».

Η Αυστραλία όπως επισημαίνει ο κ παπαστεργιάδης έχει χειριστεί την κρίση της πανδημίας με μεγάλη επιτυχία, ωστόσο πληθαίνουν οι φωνές για περισσότερα προνόμια στους πολίτες που έχουν εμβολιαστεί.

photo unsplash