Μπαχρέιν: Επείγουσα κοινοβουλευτική πρόταση για… τρεις μέρες αργία την εβδομάδα

Οι βουλευτές του Μπαχρέιν παρουσίασαν μια επείγουσα κοινοβουλευτική πρόταση για αλλαγή της διήμερης με εβδομαδιαίας αργίας στο βασίλειο, σε τριήμερο.

Ο βουλευτής Mohammed Al Alaiwi είπε ότι παρουσίασε την πρόταση μαζί με τέσσερις άλλους νομοθέτες για παράταση των εβδομαδιαίων αργιών σε Παρασκευή, Σάββατο και Κυριακή, σύμφωνα με την εφημερίδα του Μπαχρέιν Al-Watan.

Οι μέρες αργίας στο Μπαχρέιν είναι επί του παρόντος η Παρασκευή και το Σάββατο.

«Υπό το πρίσμα των εξελίξεων που αντιμετωπίζει ο κόσμος σε όλα τα πεδία… υπάρχει επείγουσα ανάγκη να συμβαδίσουμε με την πρόοδο στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των παγκόσμιων οικονομικών συστημάτων», δήλωσε ο Al Alaiwi στο επεξηγηματικό σημείωμα για την πρόταση.

«Ωστόσο, το Μπαχρέιν είναι μια μουσουλμανική χώρα που έχει τα έθιμα και τις παραδόσεις της τις Παρασκευές [και] που δυσκολεύει την αποδοχή της εργασίας αυτήν την ημέρα, έστω και για λίγες ώρες».

Το τριήμερο “Σαββατοκύριακο” θα επιτρέψει περισσότερη ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής, όπου οι εργαζόμενοι μπορούν να περνούν περισσότερο χρόνο με τις οικογένειές τους και να ενισχύσουν τους οικογενειακούς δεσμούς, είπε, προσθέτοντας ότι αυτή η ώρα ανάπαυσης θα συμβάλει επίσης στην ενίσχυση της απόδοσης εργασίας και της παραγωγικότητας μεταξύ των εργαζομένων και θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την παραγωγή καλής ποιότητας εργασίας.

Ο Al Alaiwi σημείωσε επίσης ότι αυτό το σύστημα μπορεί να βοηθήσει στην τόνωση του τουρισμού σε όλες τις χώρες του Συμβουλίου Συνεργασίας του Κόλπου (GCC), όπου οι άνθρωποι θα ενθαρρύνονται περισσότερο να ταξιδεύουν στις μέρες αργίας. «Αυτό θα ενισχύσει τη στήριξη για τον τουρισμό [που είναι ουσιαστική] για την οικονομία των χωρών της περιοχής».

(photo: pixabay)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί