Μόσχα και Ουάσιγκτον είχαν συνομιλίες για τις αγορές πετρελαίου- Σε κίνδυνο η τροφοδοσία των αγορών

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νταν Μπουλέτ και Αλεξάντρ Νόβακ είχαν σήμερα συνομιλίες για πρώτη φορά μετά από καιρό με θέμα την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου που έφθασαν στα επίπεδα των τιμών προ δύο δεκαετιών, ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την πτώση αυτή είχε δηλώσει ότι το πετρέλαιο […]

Ο Αμερικανός και ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Νταν Μπουλέτ και Αλεξάντρ Νόβακ είχαν σήμερα συνομιλίες για πρώτη φορά μετά από καιρό με θέμα την πτώση των τιμών του αργού πετρελαίου που έφθασαν στα επίπεδα των τιμών προ δύο δεκαετιών,

ενώ ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, με αφορμή την πτώση αυτή είχε δηλώσει ότι το πετρέλαιο έγινε «πιο φθηνό από το νερό» με συνέπεια να πλήττεται η βιομηχανία.

Ο Αμερικανός υπουργός Ενέργειας Νταν Μπουλέτ και ο Ρώσος ομόλογος του Αλεξάντρ Νόβακ συμφώνησαν να συνεχίσουν προσεχώς τις συνομιλίες και με άλλες χώρες παγκόσμιους παραγωγούς πετρελαίου.

Η τηλεφωνική συνομιλία έγινε μια ημέρα μετά την τηλεφωνική συνομιλία που είχαν ο Αμερικανός πρόεδρος Ντοναλντ Τραμπ και ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν κατά την οποία συμφώνησαν να συνεχίσουν τις μεταξύ τους διαβουλεύσεις για την κατάσταση που επικρατεί στις διεθνείς αγορές πετρελαίου σε επίπεδο υπουργών Ενέργειας.

Μπρουλέτ και Νόβακ «είχαν μια παραγωγική συζήτηση όσον αφορά τις τρέχουσες διακυμάνσεις στις διεθνείς αγορές πετρελαίου» δήλωσε η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Ενέργειας Σέϊλεν Χάινς.

«Ο υπουργός Μπουλέτ και ο υπουργός Νόβακ συζήτησαν για τις εξελίξεις στην ενεργειακή αγορά και συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο με τους μεγαλύτερους παραγωγούς πετρελαίου και καταναλωτές, ακόμη και μέσω της G20 για να αντιμετωπισθεί αυτή η άνευ προηγουμένου περίοδος αναταραχής στην παγκόσμια οικονομία» προσέθεσε η ίδια.

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντρ Νόβακ από την πλευρά του δήλωσε ότι η πτώση της ζήτησης και υπερεπάρκεια δημιουργούν κινδύνους για την σταθερή τροφοδοσία των αγορών.

amna/ photo video screenshot

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί