Μόνο στη Δύση «πράσινη χούντα»! «Αντεπίθεση» με άνθρακα από Κίνα…

«Σκύλιασαν» οι «πράσινες» ΜΚΟ...

Η Κίνα ενέκρινε το πρώτο τρίμηνο του 2023 την κατασκευή μεγάλου αριθμού νέων εργοστασίων παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω άνθρακα, περιπλέκοντας τη δέσμευσή της να μειώσει τις εκπομπές αερίων που προκαλούν το φαινόμενο του θερμοκηπίου, ανακοίνωσε σήμερα η ΜΚΟ Greenpeace.

Το πρώτο τρίμηνο του έτους οι επαρχιακές κινεζικές αρχές ενέκριναν την κατασκευή σταθμών ηλεκτρικής ενέργειας που λειτουργούν με άνθρακα διπλάσιας ισχύος σε σχέση με την ίδια περίοδο πέρυσι.

Το γεγονός αυτό ενισχύει τις ανησυχίες ότι η Κίνα αναθεωρεί τους στόχους που έχει θέσει: μεταξύ του 2026 και του 2030 να κορυφωθεί ο όγκος των αερίων του θερμοκηπίου που εκπέμπει και η χώρα να πετύχει την ουδετερότητα του άνθρακα ως το 2060.

Πέρυσι η Κίνα παρήγαγε το 60% της ηλεκτρικής της ενέργειας μέσω του άνθρακα.

Η αύξηση του αριθμού των σταθμών παραγωγής ενέργειας που λειτουργούν με άνθρακα «κινδυνεύει να προκαλέσει κλιματικές καταστροφές», κατήγγειλε ο Σιέ Ουενουέν, αξιωματούχος της Greenpeace.

Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε τον Φεβρουάριο από το Centre for Research on Energy and Clean Air (CREA), ένα ινστιτούτο έρευνας με έδρα τη Φινλανδία, η Κίνα ενέκρινε πέρυσι τον μεγαλύτερο αριθμό σταθμών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας μέσω άνθρακα από το 2015.

(ΑΠΕΜΠΕ – Freepik photo)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί