ΜΜΕ: Αυτό ζήτησε η Γαλλία για τους Ολυμπιακούς Αγώνες! Πρόβα ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΩΝ δυνάμεων ασφαλείας

Με αφορμή την τρομοκρατική επίθεση στην Μόσχα

Η Γαλλία κάλεσε τους διεθνείς συμμάχους της να συμβάλουν στην ενίσχυση της ασφάλειας για τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι, μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο την Πέμπτη, επικαλούμενο πηγές στην κυβέρνηση.

Σύμφωνα με την έκθεση, το Παρίσι ζήτησε από 46 χώρες να στείλουν 2.185 αστυνομικές ενισχύσεις για τηn διάρκεια των αγώνων, προκειμένου να αναλάβουν καθήκοντα! Ουσιαστικά ζήτησε ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ ασφαλείας!

Οι γαλλικές αρχές δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει ότι υποβλήθηκε τέτοιο αίτημα, αλλά ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Wladyslaw Kosiniak-Kamysz  ανακοίνωσε την Πέμπτη  στο X (πρώην Twitter) ότι οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας του θα  «ενταχθούν στον διεθνή συνασπισμό που δημιούργησε η Γαλλία»  για να παρέχουν πρόσθετη ασφάλεια. στους Ολυμπιακούς Αγώνες. Δεν αποκάλυψε το μέγεθος του σώματος που σχεδιάζει να στείλει η Βαρσοβία, αλλά σημείωσε ότι θα αναπτύξει μονάδες των οποίων η δουλειά θα είναι  «να ανιχνεύουν εκρηκτικά και να εξουδετερώνουν τις τρομοκρατικές δραστηριότητες».

Πηγή του υπουργείου Εσωτερικών είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι το αίτημα για ενισχύσεις είναι μια  «κλασική κίνηση για τις χώρες υποδοχής ενόψει της διοργάνωσης μεγάλων εκδηλώσεων».  Ωστόσο, η είδηση ​​έρχεται λίγες μέρες αφότου το Παρίσι αύξησε το επίπεδο τρομοκρατικής απειλής στην χώρα στο υψηλότερο επίπεδο μετά τη φονική επίθεση στη Μόσχα, η οποία σκότωσε περισσότερους από 140 ανθρώπους.

photo freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί