Μητσοτάκης προς πολίτες και επαγγελματίες σε επικριτικό τόνο: «Πειθαρχούμε για να κυκλοφορούμε και να εργαζόμαστε» – ΒΙΝΤΕΟ

Από την περιβόητη «συμφωνία της αλήθειας» πήγε στη...«συμφωνία της εμπιστοσύνης».

Μετά την ομιλία του στη Βουλή προ ημερών (Δείτε ΕΔΩ), ο Έλληνας πρωθυπουργός, μιλώντας ξανά με επικριτικό ύφος επέρριψε ευθύνες στους πολίτες και τους εκατοντάδες χιλιάδες επαγγελματίες και καταστηματάρχες αναφορικά με τα περιοριστικά μέτρα.

Εν ολίγοις, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μιλώντας στο χαιρετισμό του στο διαδικτυακό συνέδριο της ΕΣΕΕ (Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου & Επιχειρηματικότητας), προειδοποίησε τους Έλληνες πως αν δεν πειθαρχούμε κάθε φορά όσο πρέπει, τότε δεν πρόκειται να κυκλοφορούμε ελεύθεροι και κατ’επέκταση να μένει ανοικτή η οικονομία!

Ακολουθεί απόσπασμα των όσων δήλωσε ενώπιον εμπόρων ο πρωθυπουργός:

«Οι δυσκολίες της παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης σκιάζουν, ασφαλώς, τις σελίδες της Έκθεσης, όσο εξάλλου και την ίδια την καθημερινότητα. Αλλά, ταυτόχρονα, φωτίζονται και από την προοπτική του τέλους της δοκιμασίας πριν απ’ το καλοκαίρι. Οι ρυθμοί εμβολιασμού επιταχύνονται σημαντικά. Στο οπλοστάσιό μας προστίθενται τώρα και τα οικιακά τεστ, που σύντομα θα προστατεύουν το προσωπικό και τους πελάτες σας.

Αυτό το δίμηνο είναι το πιο κρίσιμο, καθώς στη διάρκειά του θα δοκιμαστεί η συνύπαρξη της άμυνας της υγείας με τα προσεκτικά βήματα της οικονομίας και της κοινωνίας. Κάτι που σημαίνει ότι πολιτεία, επαγγελματικοί φορείς και πολίτες καλούμαστε μαζί να τηρήσουμε μία νέα συμφωνία εμπιστοσύνης:

Όσο προφυλασσόμαστε, τόσο να εργαζόμαστε. Και όσο πειθαρχούμε, τόσο να κυκλοφορούμε. Ώστε ό,τι ανοίγει, να μην ξανακλείνει.

Οι ευθύνες, όμως, δεν είναι μονοσήμαντες. Η πολιτεία δεν μπορεί να κατηγορείται και όταν επιτρέπει δραστηριότητες και όταν τις περιορίζει. Ούτε να καταγγέλλεται ταυτόχρονα και για έλλειψη ελέγχων αλλά και για αυταρχισμό όταν τους πραγματοποιεί.

Επιπλέον, ας μην ξεχνάμε ότι στους επιχειρηματίες ανήκουν και όσοι απερίσκεπτα επιτρέπουν κορωνο-πάρτι με ποτά έξω απ’ τα μαγαζιά τους. Αλλά συνάδελφοί τους είναι κι όσοι αναγκάζονται να μένουν κλειστοί επειδή ο ιός αφανίζει την πόλη τους. Όπως και πατέρας ή μητέρα, φίλος ή φίλη του κάθε ανεύθυνου, θα είναι η επόμενη διασωλήνωση σε κάποια Μονάδα Εντατικής».

(ΦΩΤΟ: Eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί