Μιλώντας στο αμερικανικό δίκτυο CNBC, o δισεκατομμυριούχος και μεγιστάνας στον τομέα της τεχνολογίας, Shlomo Kramer, δήλωσε στο τέλος του 2025 κάτι που πέρασε στα «ψιλά» αλλά είναι αρκετά σοβαρό.
Όταν ρωτήθηκε από δημοσιογράφο για την επίδραση της τεχνητής νοημοσύνης σε μία σειρά από τομείς και τις προκλήσεις στον κυβερνοχώρο για το 2026, ο ίδιος απάντησε ευθαρσώς τα εξής:
«Ξέρω ότι είναι δύσκολο να το ακούτε, αλλά ήρθε η ώρα να περιορίσουμε την Πρώτη Τροπολογία ούτως ώστε να την… προστατέψουμε. Πρέπει να ελέγξουμε όλες τις πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης, πρέπει να επαληθεύσουμε την ταυτότητα κάθε ατόμου στο διαδίκτυο και να αναλάβουμε τον έλεγχο αυτών που λέει».
Θυμίζουμε πως η «Πρώτη Τροπολογία» (1st Amendment) αναφέρεται στην 1η Τροπολογία του Συντάγματος των Ηνωμένων Πολιτειών, η οποία κατοχυρώνει θεμελιώδη δικαιώματα, όπως η Ελευθερία του Λόγου, η Ελευθερία του Τύπου και η ελευθερία στις συναθροίσεις.
Ο Kramer ζήτησε από τις κυβερνήσεις και τους «γίγαντες» της τεχνολογίας όλα τα παραπάνω να περιοριστούν και μάλιστα δραστικά, αλλά πάντα… «για το καλό μας»!
Απόλυτη χούντα στο διαδίκτυο δηλαδή! Στο εγγύς μέλλον για να συνδεθεί ο οποιοσδήποτε στο διαδίκτυο (όχι μόνο στα προσωπικά του προφίλ στα social media) θα χρειάζεται να μπαίνει με τη… ψηφιακή του ταυτότητα!
Όλα όσα άρχισε να γράφει πριν πολλά χρόνια ο Δημοσθένης Λιακόπουλος, σήμερα τα ζούμε.
Δείτε ΕΔΩ το σχετικό απόσπασμα.
Freepik photo αρχείου
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- 9χρονος ακρωτηριάστηκε από κροτίδα που εξερράγη στα χέρια του – Νοσηλεύεται στο Νοσοκομείο Ξάνθης
- Αυτόν θα διορίσει ο Ζελένσκι επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών
- Προσγείωση αεροσκάφους κάτω από αντίξοες συνθήκες, vid
- Υεμένη: Βομβαρδισμοί σε βάσεις των αυτονομιστών στη Χαντραμούτ
- Επιμένει ο Τραμπ: «Η υγεία μου είναι σε τέλεια κατάσταση»
- Κραν Μοντανά: Σε κρίσιμη κατάσταση τουλάχιστον 80 από τους 115 τραυματίες
- ΕΛ.ΑΣ.: Ποιοί ήταν οι «πρωταθλητές» των τροχαίων παραβάσεων τον Δεκέμβριο
- Ζητούν απόλυτο περιορισμό των ελευθεριών στο διαδίκτυο το 2026! Σοκαριστικό ΒΙΝΤΕΟ από τις ΗΠΑ
- Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε στο κενό από τον 3ο όροφο υπό ανέγερση οικοδομής
- Χατζηδάκης για αγρότες: Πλέον δεν υπάρχουν δικαιολογίες για να μην προσέρχονται στον διάλογο









