Υπό διωγμό ο χριστιανισμός ΚΑΙ στην Κίνα: «Ο Μαρξισμός υπεράνω θρησκειών»

Αυτό το «σύνθημα» διαμηνύουν οι εκπρόσωποι του πανίσχυρου κινεζικού Κομμουνιστικού Κόμματος.
Του Άρη Δημόπουλου

Η έλεγχος των θρησκειών και των δογμάτων στην Κίνα από το κομμουνιστικό κόμμα περνά σε…άλλο επίπεδο, με τα υψηλόβαθμα στελέχη του Πεκίνου να ξεκαθαρίζουν πως ποτέ καμία θρησκεία, δόγμα ή πιστεύω δεν πρόκειται να τοποθετηθεί πάνω από «τα ιδεώδη του Μαρξισμού».

Διαβάστε τι δήλωσε ο επικεφαλής της κρατικής διοίκησης για θρησκευτικές υποθέσεις (SARA), Wang Zuoan, για τις θρησκευτικές «ελευθερίες» στην Κίνα:

«Οι θρησκευτικές ομάδες και τα θρησκευτικά θέματα της χώρας μας δεν δέχονται κανένα περιορισμό από έξωθεν δυνάμεις. 

Τα μέλη του κόμματος δεν πρέπει να έχουν θρησκευτικές πεποιθήσεις. Αυτό είναι μια κόκκινη γραμμή για όλα τα μέλη.

Επίσης τα μέλη του κόμματος πρέπει να είναι σταθεροί μαρξιστές αθεϊστές, να υπακούουν στους κανόνες του Κόμματος και να παραμείνουν στην πίστη του Κόμματος. Δεν τους επιτρέπεται να αναζητήσουν καμία αξία και πίστη στη θρησκεία».

*Τα παραπάνω ειπώθηκαν από έναν κρατικό αξιωματούχο μίας χώρας στην οποία η Νέα Τάξη έχει εναποθέσει τις ελπίδες της για να προχωρήσουν τα σχέδιά της έπειτα από την εκλογή του «μισητού» Ντόναλντ Τραμπ στις ΗΠΑ.

Σε αυτή την λοιπόν τη χώρα που το θρησκευτικό συναίσθημα διώκεται και η αθεϊα βασιλεύει, υπάρχουν καταγγελίες και για πολλές κατεδαφίσεις χριστιανικών εκκλησιών, που φυσικά ποτέ δεν δημοσιοποιούνται.

Ας δούμε τι δήλωσε ο γενικός γραμματέας του εθνικού Πατριωτικού Κινήματος (TSPM)  ,Wang Zuoan:

«Οι νέοι κρατικοί νόμοι καθιστούν όλο και πιο αυστηρό τον έλεγχο του Κόμματος πάνω στη θρησκεία . Χρειάζονται όμως επειδή η έξωθεν διείσδυση [στην Κίνα] εντείνεται από την ημέρα και η θρησκευτική-εξτρεμιστική ιδεολογία εξαπλώνεται.

Πρέπει να τηρήσουμε τη σωστή πορεία προσαρμογής της θρησκείας σε μια σοσιαλιστική κοινωνία».

Για αυτό λοιπόν εργάζονται στην κομμουνιστική Κίνα, για την προσαρμογή του χριστιανισμού (ή ότι έχει επιτραπεί από αυτόν στην χώρα) στις ανάγκες μίας μαρξιστικής κοινωνίας. 

Την ίδια ώρα, ελέω των νέων σκληρών νόμων, οι κινεζικές αρχές κατεδαφίζουν όλο και περισσότερες εκκλησίες:

  • 123
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...