Σε νέα συνέντευξή του με τον Νίκχιλ Κάματ, επανέλαβε τον λόγο για τον οποίο πιστεύει ότι βρισκόμαστε σε μια προσομοίωση.
Από όσα είπε ξεχωρίζει ειδικά η «πρόβλεψή» του για δημιουργία «πολλών διαφορετικών κόσμων προσομοίωσης (δηλαδή κι άλλα Matrix)» στο κοντινό μέλλον!
Μάλιστα ο δισεκατομμυριούχος έκανε αναφορά και στο Matrix:
«Νομίζω ότι αυτό πρέπει να εξεταστεί από την πλευρά των πιθανοτήτων. Παρατηρήστε την τροχιά ανάπτυξης των βιντεοπαιχνιδιών: χρειάστηκαν μόνο πενήντα χρόνια από το απλό “Πονγκ” στους σημερινούς εικονικούς κόσμους με φωτορεαλιστικά γραφικά και υποστήριξη εκατομμυρίων ανθρώπων να παίζουν online ταυτόχρονα.
Ακολουθώντας αυτή την τάση, τα μελλοντικά παιχνίδια θα είναι δυσδιάκριτα από την πραγματικότητα και οι έξυπνοι χαρακτήρες σε αυτά θα έχουν επίσης καλύτερες ικανότητες συνομιλίας από τους ανθρώπους.
Εάν ο πολιτισμός μας συνεχίσει να αναπτύσσεται, σίγουρα θα υπάρχουν αμέτρητοι προσομοιωμένοι κόσμοι (σ.σ. δηλαδή Matrix) στο μέλλον.
Από αυτή την οπτική γωνία, η πιθανότητα να ζούμε σε μια προσομοίωση είναι υπαρκτή.
Το εύρος των επιλογών είναι στην πραγματικότητα περιορισμένο. Ελπίζω να μην είμαι ο Πράκτορας Σμιθ. Ο χαρακτήρας του Νίο είναι αρκετά γοητευτικός και ο σχεδιασμός του Αρχιτέκτονα είναι επίσης πολύ ενδιαφέρων. Μερικές φορές νιώθω ότι είμαι περισσότερο σαν μια ανωμαλία (glitch) στο Μάτριξ, κάτι που μπορεί να είναι πιο κοντά στη θέση του Νίο».
BREAKING: Elon Musk says there is a high probability that we are living in a simulation.
— DogeDesigner (@cb_doge) November 30, 2025
"There's some probability that we're in a simulation. Probably pretty high probability. One way to think of this is to say, if you look at the advancement of video games in our lifetime,… pic.twitter.com/RkCSQ8WcGj
"AI and robotics is a supersonic tsunami, this is really gonna be the most radical change that we've ever seen."
— DogeDesigner (@cb_doge) November 30, 2025
一 Elon Musk pic.twitter.com/OxgmrpB4cR
Freepik photo AI
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κρεμλίνο για μείωση των ενεργειακών εσόδων: «Είναι οι… συνηθισμένες δυσκολίες»
- Καμπανάκι από το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθήνας: Αντιμέτωποι με απώλεια της πλήρους ασφαλιστικής τους κάλυψης 4 στους 10 μη μισθωτούς
- «Κρότος» και στο WEF: Παραιτήθηκε ο «διάδοχος» του Σβαμπ – Τον συνδέουν με τον Έπσταϊν
- Μειώθηκαν καταθέσεις και δάνεια τον Ιανουάριο, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος
- Κως: Πάνω από 100.000 λίρες Αγγλίας και 30.000 ευρώ η λεία από διάρρηξη σε σπίτι
- Φλώρινα: Δύο άτομα συνελήφθησαν και ένας αστυνομικός τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια αστυνομικής καταδίωξης
- Τσίπρας για δίκη των υποκλοπών: Οι πραγματικοί υπαίτιοι θα λογοδοτήσουν στην λαό και στην δικαιοσύνη
- Νεαρός στις ΗΠΑ καταδικάστηκε σε φυλάκιση 45 ημερών για τον πιο απίστευτο λόγο
- Νιγηρία: Φονικό μακελειό προκάλεσαν τζιχαντιστές
- Ευλογιά των αιγοπροβάτων: Άλλες τέσσερις συλλήψεις σε Ελασσόνα, Τύρναβο και Φάρσαλα για παραβίαση των μέτρων









