Βαθαίνει το χάσμα στις ΗΠΑ: «Απεχθάνονται τον Τραμπ» και αυτό μας επηρεάζει άμεσα

Βαρύ το κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες. Το χάσμα μεταξύ των Δημοκρατικών-αριστερών ψηφοφόρων και των Ρεπουμπλικάνων-δεξιών ψηφοφόρων, βαθαίνει. Την Τρίτη ξεκινάει η δίκη του Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν για τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε στον πρόεδρο της Ουκρανίας,προκειμένου να παρέμβει σε υπόθεση που αφορά τον πολιτικό του αντίπαλο Μπάιντεν, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε […]

Βαρύ το κλίμα στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το χάσμα μεταξύ των Δημοκρατικών-αριστερών ψηφοφόρων και των Ρεπουμπλικάνων-δεξιών ψηφοφόρων, βαθαίνει.

Την Τρίτη ξεκινάει η δίκη του Τραμπ. Οι Δημοκρατικοί τον κατηγορούν για τις πιέσεις που φέρεται να άσκησε στον πρόεδρο της Ουκρανίας,προκειμένου να παρέμβει σε υπόθεση που αφορά τον πολιτικό του αντίπαλο Μπάιντεν, ο οποίος υποτίθεται ότι είχε στενές επαφές με Ουκρανό ολιγάρχη του Φυσικού Αερίου (σύμφωνα με το περιβάλλον του Τραμπ). Αν το θέμα προχωρήσει, ο Τραμπ θα καθαιρεθεί.

Τον Νοέμβριο του 2020 θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές, οπότε κάθε πολιτική ή νομική κίνηση, έχει την σημασία της.

Προβλήματα δεν αντιμετωπίζει μόνο ο Τραμπ αλλά και οι υποστηρικτές του. Ακολουθεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα:

Βοηθός οδοντιάτρου δήλωσε ότι απολύθηκε από την δουλειά της, επειδή στήριξε τον Τραμπ στα Social Media και πιο συγκεκριμένα στο Facebook. Η Robyn Polak δέχτηκε κριτική για το ποστάρισμά της από το αφεντικό της αλλά και από πελάτες του οδοντιατρείου.

Μας ενδιαφέρει η κατάσταση που επικρατεί στις ΗΠΑ;

Η κατάσταση έχει ξεφύγει πέρα από κάθε έλεγχο. Μέχρι να διεξαχθούν οι αμερικανικές εκλογές, θα δούμε και θα ακούσουμε πολλά. Τo θέμα μας ενδιαφέρει άμεσα για δύο λόγους:

Α) Η Ελλάδα ανήκει στο δυτικό άρμα, το οποίο ελέγχει απόλυτα η Ουάσινγκτον.

Β) Θέλουμε να υπάρχει πολιτική ηρεμία και τάξη στις ΗΠΑ. Είναι μια υπερδύναμη που κανείς μας δεν θέλει να «εξάγει» τα εσωτερικά της προβλήματα. Μια πολεμική ενέργεια περιορισμένη ή μη, θα μπορούσε να δώσει «ανάσα» στον πιεσμένο Τραμπ.

Photo:eurokinissi

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί