Τρέλανε τους πάντες ο Ε. Μασκ! Τι είπε για το MATRIX; Το ΕΛ θυμίζει κάτι από παλιά – ΦΩΤΟ

Δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνει αυτό!

Ο άνθρωπος που προωθεί τα εμφυτεύματα εγκεφάλου, τα οποία θα «ενώσουν» τον άνθρωπο με την τεχνητή νοημοσύνη, έκανε μία αναφορά που σόκαρε τον κόσμο του Twitter.

Γνωστός για τις ρηξικέλευθες δηλώσεις του, ο Έλον Μασκ αναφέρθηκε στη ταινία του Μάτριξ γράφοντας τα εξής σε ένα ποστο με το σκίτσο του Νίο (του πρωταγωνιστή της ταινίας):

«Τι και αν σου έλεγα ότι ο μόνος τρόπος για να διαφύγεις από το matrix είναι να ξεμάθεις ότι σου έχουν μάθει και να χτίσεις από την αρχή ολόκληρο το σύστημα αξιών σου, όπου αυτή τη φορά θα είναι κτισμένο επάνω στην κριτική σκέψη και ανάλυση».

Φυσικά ο δισεκατομμυριούχος δεν είναι η πρώτη φορά που ανοίγει μία τέτοια κουβέντα.

Σε ανύποπτο χρόνο το 2021 είχε δηλώσει χαρακτηριστικά, όπως αποκαλύψαμε τότε σε σχετικό άρθρο του ΕΛ:

«Ποιες είναι οι πιθανότητες να βρισκόμαστε πράγματι στην βασική πραγματικότητα; Δεν είναι μια στο δισεκατομμύριο;

Το σύμπαν είναι 13,8 δισεκατομμυρίων ετών παλιό. Ο πολιτισμός, αν τον υπολογίσεις πολύ γενναιόδωρα, είναι ίσως 7.000-8.000 ετών.

Αυτό είναι ένα τίποτα. Έτσι, αν υποθέσετε ένα οποιοδήποτε ποσοστό βελτίωσης, τότε τα παιχνίδια θα γίνουν δυσδιάκριτα απ’ την πραγματικότητα ή ο πολιτισμός θα τελειώσει. Ένα απ’ αυτά τα δύο πράγματα θα συμβεί.

Υπάρχουν αμέτρητες προσομοιώσεις. Αυτές τις προσομοιώσεις ίσως επίσης να μπορείτε να τις αποκαλέσετε πραγματικότητα ή θα μπορούσατε να τις αποκαλέσετε παράλληλα σύμπαντα.

Νομίζω ότι το ισχυρότερο επιχείρημα υπέρ του ότι πιθανότατα βρισκόμαστε σε μια προσομοίωση είναι το εξής: 

Πριν από 40 χρόνια, είχαμε το Pong, ουσιαστικά 2 ορθογώνια και 1 κουκκίδα. Έτσι ήταν τα παιχνίδια τότε. Τώρα, 40 χρόνια μετά, έχουμε φωτορεαλιστικές τρισδιάστατες προσομοιώσεις με εκατομμύρια ανθρώπους να παίζουν ταυτόχρονα και αυτό βελτιώνεται κάθε χρόνο.

Και σύντομα θα ‘χουμε την εικονική πραγματικότητα και την επαυξημένη πραγματικότητα. Αν υποθέσετε ένα οποιοδήποτε ποσοστό βελτίωσης, τότε τα παιχνίδια θα γίνουν δυσδιάκριτα απ’ την πραγματικότητα.

Αν ο πολιτισμός σταματήσει να αναπτύσσεται, τότε αυτό ίσως να οφείλεται σε κάποιο καταστροφικό γεγονός που διαγράφει τον πολιτισμό.

Έτσι, ίσως θα έπρεπε να ελπίζουμε ότι αυτή είναι μια προσομοίωση επειδή διαφορετικά…

(φωτο:pixabay)

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί