Τρεις απίστευτες δικαιώσεις του Δημοσθένη Λιακόπουλου

Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεότεροι.

Οι λεγόμενες “δικαιώσεις” του Δημοσθένη Λιακόπουλου αφορούν πολλά θέματα σε πολλούς τομείς (οικονομία, πολιτική, εθνικά και κοινωνικά θέματα, παγκόσμιες εξελίξεις κ.ά.). Στο παρόν άρθρο θα διαβάσετε και θα δείτε – όσοι δεν τις ξέρετε ήδη – κάποιες, που ξεφεύγουν από οτιδήποτε έχετε δει και ακούσει.

1) Το 2008 είχε γίνει σάλος με το πολυαναμενόμενο και πολυδιαφημισμένο πείραμα που θα γινόταν στο CERN, το μεγαλύτερο ερευνητικό κέντρο στον κόσμο. Εκεί, υποτίθεται ότι οι επιστήμονες θα έκαναν ένα πείραμα, για την αναπαράσταση του λεγόμενου Big Bang. Το τι ήθελαν να κάνουν και το τι τελικά έγινε, μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο:

Πώς ήξερε ο Λιακόπουλος ότι δεν θα γίνει το πείραμα και ότι θα βγουν και θα μιλήσουν για βλάβη;;; Κάποιοι θα πουν, ότι είναι πολύ “τυχερός” και “έπεσε μέσα”. Άλλοι μπορεί να πουν, ότι λάδωσε να καταστρέψουν τον επιταχυντή νετρονίων (ή ότι το έκανε ο ίδιος…). Η ουσία είναι ότι αποδείχτηκε (όπως πάρα πολλές φορές) λίρα εκατό.

2) Επόμενη περίπτωση είναι αυτή με την πυρκαγιά, που ξέσπασε το 2013 στην Σάνγκρι Λα, πόλη της Κίνας. Δείτε το βίντεο:

Στο παρακάτω βίντεο (με ημερομηνία ανάρτησης 26-12-2013) ακούγεται καθαρά (βάλτε το στο 1:14:18) η ανακοίνωση του καψίματος της Σάνγκρι Λα:

Η επίσημη ανακοίνωση για την φωτιά στην Σάνγκρι Λα, έγινε για τον υπόλοιπο κόσμο στις 11-01-2014. Διαβάστε το άρθρο στο CNN.

https://edition.cnn.com/2014/01/13/world/asia/china-shangrila-fire/index.html

Πως ανακοίνωσε μια πυρκαγιά, σε μια συγκεκριμένη πόλη (όχι γενικά κάπου στην Κίνα) πριν αυτή γίνει γνωστή ;;;
Το ακόμα πιο περίεργο είναι, ότι η φωτιά ανακοινώθηκε πως μπήκε στις 11-01-2014, ενώ η ανακοίνωση στην εκπομπή έγινε στις 25-12-2013. Πάλι λάδωσε, για να βάλουν φωτιά στο συγκεκριμένο σημείο, ή πήγε και την έβαλε;; Και πάλι, η ουσία είναι, πως ότι είπε έγινε (και δε μιλάμε για μια πρόβλεψη ή εκτίμηση μιας γενικής κατάστασης αλλά για κάτι πολύ συγκεκριμένο σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή, σε συγκεκριμένη πόλη).

3) Άλλο ένα από τα “κουφά” και “περίεργα” είναι μια ανακοίνωση του MIT για την ανακάλυψη μιας χρόνο-κάψουλας. Η ανακάλυψη αυτή έγινε το 2015 και ανακοινώθηκε από το MIT. Η κάψουλα αυτή θάφτηκε το έτος 1957 (σύμφωνα με το MIT) και επάνω της έχει μια επιγραφή που λέει “Να μην ανοιχτεί πριν το 2957 μ.Χ.”. Δείτε την ανακοίνωση από το MIT στον παρακάτω σύνδεσμο:

https://newatlas.com/mit-time-capsule/40532/

Θα πει κανείς “Ε, και?”. Η “σύμπτωση” σε αυτή την περίπτωση είναι ότι οι 2 αυτές χρονολογίες (για την ακρίβεια, τα έτη 1956 μ.Χ. και 2956 μ.Χ.) είναι πολύ σημαντικές – το γιατί, απαντιέται σε άλλες εκπομπές, βιβλία, καθώς και στο site taklamakan.gr, όπου υπάρχει και εξήγηση γιατί η κάψουλα αναγράφει το έτος 2957 και όχι το 2956 – και τις γνώριζαν (όσοι είχαν ασχοληθεί με αυτά που λέει ο Λιακόπουλος) πολύ πριν γίνει αυτή η ανακάλυψη από το MIT.

Έστω ότι γράφει κάποιος ένα “μυθιστόρημα”, μέσα στο οποίο αναφέρει κάποιες συγκεκριμένες και σημαντικές χρονολογίες. Τι πιθανότητες υπάρχουν, να βρεθεί μια χρόνο-κάψουλα, η οποία να τις περιέχει;; Εκτός και αν πήγε στο παρελθόν και την έθαψε ο ίδιος και είπε μετά που είναι, ώστε να βρεθεί και να δικαιωθεί…

Όπως καταλαβαίνετε, οι παραπάνω δικαιώσεις δεν είναι κάτι που μπορεί απλά κανείς να πει και να “πέσει μέσα”. Τα συμπεράσματα δικά σας.

ΙΧΝ

Τάσος

Tο el.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο κάτω από  το άρθρο, μόνο από όσους και όσες έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία DISQUS. Ο καθένας και η κάθε μία έχουν το δικαίωμα να εκφράζουν ελεύθερα τις απόψεις τους. Αυτό όμως  δεν σημαίνει ότι το el.gr υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Επίσης ξεκάθαρα θα διαγράφουμε  συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια αμέσως μόλις τα εντοπίσουμε  ή αμέσως μόλις μας καταγγελθούν. Ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το el.gr δεν φέρει καμία νομική ή άλλη ευθύνη, αφού στο διαδίκτυο ανωνυμία δεν υπάρχει.