Το Twitter στην υπηρεσία του Παγκόσμιου Κράτους

Το γνωστό σε όλους μας Twitter,

αφού πρώτα φρόντισε να υπάρχουν «τρολ» και ψεύτικοι λογαριασμοί χρηστών, τώρα προσπαθεί να «ανέβει ποιοτικά». Είναι προφανές ότι επίτηδες άφησε εξ’αρχής ανοιχτά παραθυράκια στους κακόβουλους χρήστες ώστε αργότερα να έχει την αφορμή να λογοκρίνει τους πάντες και τα πάντα.

Το σχέδιο είναι πολύ ΑΠΛΟ:

Αφήνω το περιθώριο σε κάποιους να ποστάρουν ψεύτικες ειδήσεις, ώστε μετά να έχω την δικαιολογία να λογοκρίνω όλες τις ειδήσεις και αυτές που δεν είναι αρεστές στην εξουσία, θα μπαίνουν στο «κάδρο».

Οι αρχές να είστε σίγουροι ότι ελέγχουν πλήρως τα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης. Υπάρχει η τεχνολογία να κάνουμε ταξίδια στο Διάστημα και δεν υπάρχει η τεχνολογία του ελέγχου των Μέσων Κοινωνικής Δικτύωσης;

Είναι αυτονόητο λοιπόν, ότι η εκάστοτε εξουσία έχει την δυνατότητα να ελέγχει τους πάντες και τα πάντα.

Διευκρίνιση

Δεν είναι ψέματα ότι υπάρχουν πράγματι κακόβουλοι χρήστες ή και κυβερνο-εγκληματίες αλλά μέσα στα «ξερά καίγονται και τα χλωρά». Το Παγκόσμιο Κράτος, αύριο-μεθαύριο δεν θα ξεχωρίζει τους καλούς από τους κακούς. Όποιος τολμήσει να κινηθεί εναντίον της εξουσίας με οποιοδήποτε τρόπο, θα δεχτεί τις συνέπειες του νόμου.

Πάμε να δούμε τα μέτρα που παίρνει το Twitter και θα καταλάβετε τι συμβαίνει

Το Twitter ανακοίνωσε ότι λαμβάνει πρόσθετα μέτρα εναντίον των «τρολ» που διαστρεβλώνουν το δημόσιο διάλογο στην πλατφόρμα του, κάνοντας πλέον τις αναρτήσεις τους λιγότερο ορατές και πιο δύσκολα προσβάσιμες.

Εδώ και μερικά χρόνια, το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο ιδρύθηκε το 2006 και έγινε δημοφιλές χάρη στην ελευθεροστομία που επέτρεψε, προσπαθεί να αντιμετωπίσει τα φαινόμενα των προβληματικών χρηστών που κάνουν συνεχώς επιθετικές αναρτήσεις κατά τρίτων, καθώς φοβάται ότι έτσι χάνει «πελάτες».

Η εταιρεία έκανε γνωστό δια του διευθύνοντος συμβούλου της Τζακ Ντόρσι ότι πλέον θα αναζητά «σήματα συμπεριφοράς» με στόχο «να βελτιώσει την υγεία» των συζητήσεων μεταξύ των χρηστών της.

«Οι άνθρωποι που συμβάλλουν στον υγιή διάλογο, θα είναι πλέον πιο ορατοί στις συζητήσεις και στην αναζήτηση» δήλωσε. Οι λογαριασμοί που επιδεικνύουν ύποπτες συμπεριφορές, θα είναι πια «λιγότερο ορατοί» στην πλατφόρμα του Twitter, σύμφωνα με το BBC και το πρακτορείο Ρόιτερς.

Σύμφωνα με το Twitter, η πλειονότητα των παραπόνων από τους χρήστες του αφορούν λιγότερο από το 1% του συνολικού αριθμού των λογαριασμών του, που αποτελούν τα «μαύρα πρόβατά» του. Σύμφωνα με το δίκτυο, «αυτοί οι λογαριασμοί έχουν δυσανάλογα μεγάλη – και αρνητική- επίπτωση στην εμπειρία των ανθρώπων στο Twitter».

Παραδείγματα ύποπτης συμπεριφοράς θα θεωρούνται οι λογαριασμοί που δεν επιβεβαιώνουν τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που έδωσαν αρχικά, ο χρήστης που χρησιμοποιεί πολλούς λογαριασμούς ταυτόχρονα, ο χρήστης που κατ’ επανάληψη στέλνει μηνύματα (tweets) σε ανθρώπους που δεν είναι «ακόλουθός» τους και όσοι χρήστες παίρνουν μέρος σε συντονισμένες επιθέσεις εναντίον άλλου χρήστη.

Το δίκτυο διευκρίνισε ότι «επειδή συνήθως αυτό το περιεχόμενο δεν παραβιάζει τις πολιτικές μας, θα παραμείνει στο Twitter, αλλά θα είναι διαθέσιμο μόνο αν κανείς κάνει κλικ στο ‘περισσότερες απαντήσεις’ ή αν επιλέξει κανείς να δει τα πάντα στην αναζήτησή του».

Ήδη το νέο σύστημα έχει δοκιμασθεί και έχει οδηγήσει σε λιγότερες αναφορές παραπόνων από τους «υγιείς» χρήστες (μείωση 4% έως 8%).

Ο Ντόρσι δήλωσε ότι οι 336 εκατομμύρια μηνιαίοι ενεργοί χρήστες του Twitter θα πρέπει να περιμένουν και άλλες αλλαγές τους επόμενους μήνες, καθώς η εταιρεία αναζητά τρόπους για να κάνει πιο πολιτισμένο το διάλογο στην πλατφόρμα της.

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...